feeder insider w/ TC Studio [ro]

feeder insider w/ TC Studio [ro]

[en]

feeder insider w/ TC Studio

“Mystery music” este descrierea pe care-o regăsești pe site-urile unde apar TC Studio. Și, ce-i drept, membrii proiectului, Matei Tulbure și Traian Cherecheș, sunt două persoane discrete care preferă să lase muzica să vorbească despre ei, iar TC Studio (București, România) este locul unde pot experimenta, intersectâdu-și stilurile. Sound-ul lor este într-adevăr misterios, un techno care transcede genurile și folosește sample-uri intrigante creând o atmosferă care este redată deseori de titlu. Am vorbit cu cei doi despre release-urile lor pe vinyl, citiți în continuare pentru insider-ul de săptămâna aceasta.

Keywords: techno, mystery, team, playground, art

Hello, TC Studio!
Iată ce ar vrea feeder să știe despre voi:
(please, fill in the blanks)
E mereu o idee bună să… cauți.
Îmi place să aud… orașul.
Când vreau să creez,… nu îmi propun.
Nu refuz o porție de… pachețele de primăvară.
Un loc în care mă simt mereu bine… pe pârtie.
Digitalul și analogul… se completează.
Instrumentul meu preferat… este pianul.
Mă inspiră mood-ul… melancolic.

Ana Moca-Grama: TC Studio a debutat în 2010, fiind locul vostru de joacă unde vă intersectați drumurile, dar voi vă cunoșteați încă din 2005, din câte am citit. Ce-ați mai făcut în acei 5 ani? Care este trecutul vostru muzical?
TC Studio: In această perioadă amândoi am terminat studiile, Traian: Facultatea de Arte Plastice, Secția Pictură iar eu ASE. Între timp am devenit pasionați de scena electronică și de originile ei. La început lucram individual, amândoi în Live/Logic; eu foloseam programul mai mult pentru mixat iar Traian începuse deja să experimenteze cu producția.

“Este foarte bine că scena românească (mainstream și underground) ia amploare.”

AMG: Am observat că Label-ul TC Studio imprimă discuri cu proiectele individuale dar și release-uri la care lucrați împreună. Suntem curioși să aflăm, cum reușiți să mențineți coerența sunetului și care este numitorul comun al producțiilor voastre?
TCS: Ceea ce ne leagă este curiozitatea pe care o împărtășim; experimentul muzical privit ca un joc. Numitorul nostru comun se află în sursele de inspirație. Modul de lucru este influențat de starea de spirit la momentul respectiv. Este un proces organic, care apare neanunțat.
Prin melodiile noastre încercăm sa creăm o atmosferă, un context pe care îl regăsim și în filmele lui Polanski, Greenaway; compoziții de jazz, trip-hop și George Michael.

AMG: Tulbure, știu că îți place mult să fii la pupitru, iar Traian, tu te ocupi mai mult de producție. Care este dinamica voastră din perspectiva lucrului în echipă? Care sunt cele mai interesante lucruri pe care le-ați învățat unul de la altul?
TCS: Când lucrăm împreună, lucrurile sunt deschise, fiecare își aduce contribuția pe parcurs. Când începem un proiect nou, se poate întâmpla ca unul dintre noi să înceapă cu un element ritmic (percuții, drums, etc.), iar celălalt să ofere suportul ambiental, sau melodia.
În TCS ne-am asumat, de-a lungul timpului, roluri diferite, bazate pe înclinațiile fiecăruia. Am încercat o perioadă să ducem proiectul la club, în țară și în străinătate, realizând prin acest lucru care sunt direcțiile în care dorește fiecare să aprofundeze. Prin acest mod, avem fiecare de învățat unul de la celălalt din mediile diferite în care activăm. Traian din studio, iar eu din club.

AMG: Coverurile discurilor voastre sunt realizate de artiști diferiți care se exprimă în medii diferite. Care este secretul pentru a ajunge la o imagine clară dar încărcată de mister, o reflecție a producțiilor voastre muzicale? Traian, știu că tu te-ai ocupat de design-ul logo-ului TC Studio, care este povestea lui?
TCS: Logo-ul a fost creat spontan. Inițial, a avut rolul de siglă pentru atelierul în care lucram la vremea aceea. În acel spațiu am organizat o expozitie de pictură în cadrul NAG 2011.
Odată cu dezvoltarea proiectului TC Studio, am simțit nevoia să acordăm o identitate vizuală sunetului nostru. În prezent, design-ul fiecărui release al labelului nostru este construit în jurul acestui simbol.

“Ceea ce ne leagă este curiozitatea pe care o împărtășim; experimentul muzical privit ca un joc.”

AMG: Cât despre scena electronică românească, din punctul vostru de vedere, ce e bine și ce ar trebui schimbat?
TCS: Este foarte bine că scena românească (mainstream și underground) ia amploare, în special pe plan internațional. Schimbările vin de la sine, sunt o consecință a reflecției individuale.

AMG: Matei, povestește-ne despre mixul pe care l-ai pregătit pentru feeder, cum ai alcătuit tracklist-ul, care este conceptul și vibe-ul pe care vrei să-l împărtășești cu noi?
TCS: Pentru mix, am ales un segment înregistrat la Club Eden, cu ocazia petrecerii organizate de Music Jar pe 10 Octombrie 2014. Am ales acest set deoarece consider că reprezintă direcția mea muzicală în acest moment, și am dorit să arăt latura mea mai dansantă, pe care într-un mix făcut acasă nu aș fi putut să o surprind 🙂

Tulbure @ Local Gathering (Tete a Tete)

“Când lucrăm împreună, lucrurile sunt deschise, fiecare își aduce contribuția pe parcurs.”

AMG: Traian, ultimul tău release intitulat ”Lobster Club” (TCS 02 – limited double 12″), lansat pe 15 noiembrie, mi s-a părut foarte interesant, iar piesa Wald 1975 este printre preferatele mele. Întregul album este o colecție de citate care te poartă într-o călătorie în timp, printre momente istorice. Care este legătura între sound-ul abstract minimal, tech house și evenimentele precise care sunt descrise?
TCS: “Lobster Club” este un album eclectic care cuprinde o gamă mai largă de amprente electronice. Piesele din album sunt împărțite în două zone principale. Prima parte se joacă cu un sound mai curat din perspectiva tradițională de tech-house, rave, minimal. Cea de-a doua parte încorporează o influență mai experimentală, care se joacă mai mult cu suntele de bază (kick, rim, clap etc.) și modul în care se comportă. Multe din track-uri au început de la proiecte abstracte, culoarea și tonul instrumentelor fiind mult mai distorsionate.

AMG: Pentru că sfârșitul anului este aproape, spuneți-ne care sunt planurile voastre pentru evenimentul care marchează trecerea dintre ani și începutul lui 2015?
TCS: familie/ski/snowboard/vin /vin fiert/sarmale.

AMG: Numai bine, pace!
TCS: Mulțumim, Sărbători fericite!

Words by Ana Moca-Grama
photos by feeder.ro

insider signature

21 thoughts on “feeder insider w/ TC Studio [ro]”

  1. Pingback: The Volks One Year @ Club Guesthouse • feeder.ro

  2. Pingback: Sammy Dee & Dorian Paic, Cap b2b Tulbure @ Club Eden • feeder.ro

  3. Pingback: Deep Mix Bucharest pres. Tulbure, Vid aka Egal 3, Sorin Milea, Dani @ Trippin Caffe • feeder.ro

  4. Pingback: Eden New Years’s Eve Party w/ DeWalta / Tulbure / Arapu / Zotist / Xandru / Crihan • feeder.ro

  5. Pingback: POLL: What’s the most thrilling RELEASE of 2015? | Feeder.ro

  6. Pingback: SUNRISE & Proudly made by US present – Dor de Munte | Feeder

  7. Pingback: #FinalMadness – Closing party @ Papiota | Feeder

  8. Pingback: Season Closing Party w. Praslea, Cristi Cons, Tulbure, Charlie @ Club Eden | Feeder

  9. Pingback: Zi / Noapte / Zi w. Raha, Tulbure, Emi @ Eden | Feeder

  10. Pingback: feeder insider w/ g76 | Feeder

  11. Pingback: Sunwaves Festival: SW17 @ Mamaia Nord | Feeder

  12. Pingback: feeder insider booklet / e-book / party | Feeder

  13. Pingback: audio-visual 01 w. Arapu // Tulbure @ Inspayer Batiștei | Feeder

  14. Pingback: Spring / Summer 2015 @ Club Guesthouse [București] | Feeder

  15. Pingback: Doimi, Tulbure, Xandru @ eden | Feeder

  16. Pingback: Now & Here w/ TULBURE, JAY BLISS, SUCIU, ALEC | Feeder

  17. Pingback: Misbits prezinta: Traian Chereches – Lobster Club | Feeder

  18. Pingback: Petre Inspirescu, Tulbure, Lumieux @ Guesthouse | Feeder

  19. Pingback: Tulbure @ RTS.FM BUCHAREST | Feeder

  20. Pingback: Apotek Showcase w/ Vlad Caia, Tulbure, Emi, G76, Dani | Feeder

  21. Pingback: feeder sound 11 by Tulbure [TC Studio] | Feeder

Leave a reply (we review all comments)