BURN x URBN sessions: Cottam si RotoPerCutoR @ URBNBURN x URBN sessions: Cottam si RotoPerCutoR @ URBN
27 noiembrie, 21:00

BURN și URBN Living Store aduc pe 27 noiembrie la București un nou concept pe scena petrecerilor urbane.

URBN Living Store devine un hot spot al muzicii de club în România, unde între orele 21:00 și 00:00, Cottam alături de RotoPerCutoR, oferă o sesiune electro-urbană inovatoare.

Setul artistilor va fi transmis online prin live streaming pe pagina de facebook The Oven, din URBN Living Store.

Accesul la eveniment se face doar pe bază de invitație și va fi limitat la 100 de persoane.

URBN Living Store este noul concept store de streetwear, bar și cafenea deschis în această toamnă în București, un spațiu de exprimare pentru toate comunitățile creative din oraș.

COTTAM
// Preston, UK
// AUS

https://www.facebook.com/pages/Cottam/216518222677
http://www.elasticartists.net/w/
https://myspace.com/cottam76

Originar din Preston, Marea Britanie, Cottam sau Paul, cum îi spun prietenii, a început să cocheteze cu mixajul de la o vârstă fragedă, la doar 14 ani fiind absorbit de scena rave din anii ‘90. A urmat apoi o perioadă în care Cottam a înnotat printre valuri de acid house și techno, mixând ca DJ local în deschiderea zeilor săi electro conaționali, Surgeon și Regis.

Abia în 2009, Cottam, un familist convins, ușor timid, însă cu o pasiune arzătoare pentru muzică, a decis să iasă din cochilie. Dar nu în totalitate. Are un debut discografic învăluit într-o aură de mister, alegând să lanseze sub anonimat trei viniluri de 12” în ediție limitată. Un melanj de neo-soul, afrobeat și hip-hop, abundând în ritmuri deep house electrizante, discurile create de acest ”DJ techno sub acoperire” au revoluționat scenele underground de deep house și nu-disco. Paradoxul a făcut ca, fără niciun fel de promovare sau informații despre producător, vinilurile lui Cottam să se epuizeze rapid din buticurile de discuri, făcându-și loc cu lejeritate în topurile celor mai bune single-uri din 2009, în special în topul 50 London Phonica Records, unde s-au regăsit toate trei.

În acest moment, etern fidel primei sale dragoste, pupitrul de Dj, Cottam este rezident al adoratului brand de petreceri din Manchaster Bohemian Grove, și merge în turnee prin întreaga lume, servind împătimiților de muzică o ”tocăniță” sonică delicioasă, cu o aromă unică de acid house subacvatic, regăsit în remixurile Luv Jam, Pattern Select, Morning Factory, precum și în piesele sale originale ca Sunrise Set. Colaborările sale cu un număr mare de case de discuri, printre care merită menționate Story, Use Of Weapons, Aus, Amp Art, Flight Recorder, Sound Of Speed, Endless Flight, Phonica, Wolf Music, Delusions Of Grandeur, Tru Thoughts și Audio Parallax, îl poziționează pe Cottam printre cei mai prolifici producători și DJ britanici.

Anul 2014 este pentru Cottam un an cu cântec, el reușește să lanseze propria casă de discuri, Ruff Draft, prin care produce atât piesele sale, cât și ale altor artiști locali, ca LK, Louis Guilleme și Robot84. Planurile sale ambițioase nu se opresc aici. În paralel cu viața de familie în care se poate spune că excelează, având grijă de cei trei mici Cottam-i ai săi când prietena lui este la birou, el plănuiește câteva lansări suculente – pentru casa de discuri Moton și Machine, o nouă subsidiară a sa, o piesă în exclusivitate pentru mixul DJ Kicks al lui Will Saul, precum și remixuri cu Constant State, Love Monk, Leftroom și Plastic Love. Cottam promovează prin muzica sa un brand personal eclectic, influențat de neo-soul cu un tempo sexy, hip hop aromatizat cu house, balearic disco, dub și techno pur, oferind un cadou dansabil euforic mulțimii de clubberi care se îngrămădesc la petrecerile lui.

RotoPerCutoR
// București, RO

https://www.facebook.com/rotopercutor

http://dj.beatport.com/rotopercutor

https://www.youtube.com/user/RotoPerCutoRs

Cunoscut deja de 8 ani pe scena de club bucureșteană, proiectul muzical RotoPerCutoR s-a născut din pasiunea comună pentru mixaj și pick-up-uri a duo-ului Borac și Batz. Inițial, cei doi Andrei, Chiriac și Nechifor, și-au găsit inspirația în hip hop, seturile lor migrând apoi spre downtempo, funk, trip hop, disco, deep și soulful house, condimentate ici-colo cu scratch-uri și improvizații live. Aprecierea de care s-au bucurat la nivel local s-a materializat în două nominalizări la Nights.ro Awards, în 2009 pentru “Cel mai bun debut” și în 2010 pentru “Cea mai mare ascensiune”.

Ca orice DJ care se respectă, au trecut și în sfera producției muzicale, definind un sound specific deep/ oldschool vibes, care se dezvoltă organic de-a lungul pieselor. Borac și Batz se pot lăuda și cu proiecte de colaborare dezvoltate împreună cu DJ Undoo, Ad Litteram și Moonlight Breakfast, creând de asemena muzică pentru piese de teatru și documentare. John Talabot, Terrance Parker, Herbaliser, Bonobo și Modeselektor sunt doar câteva din act-urile reputate internațional pentru care RotoPerCutoRii au încălzit muzical publicul, ademenindu-l cu stilul lor versatil, iar pe 27 noiembrie, aceștia pregătesc terenul pentru DJ-ul britanic Cottam.

1 thought on “BURN x URBN sessions: Cottam si RotoPerCutoR @ URBN”

  1. Pingback: Results: The best PARTY in Romania for 2014? | Feeder

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.