Memorie Spațiată – Artist Talk cu Elana Katz @ Platforma

  • by



Memorie Spațiată – Artist Talk cu Elana Katz @ Platforma
26 noiembrie, 18:00

Elana Katz lucrează cu performance art, în cadrul Spaced Memory, un proiect în desfășurare și de durată, prin care artista documentează și privește spații și siteuri relevante pentru parcursul istoriei prezenței evreilor în Balcani, locuri acum dispărute și uitate, unde memoria culturală și socială a scris pe deasupra.
Începând cu 2011 Elana a cercetat și creat lucrări/acțiuni site-specific în România și în regiuni ale fostei Yugoslavii. La încheierea rezidenței sale în România prin Goethe-Institut București, Elana va prezenta pe 26 noiembrie atât proiectul de performance pe care îl are acum în lucru cât și cele mai recente acțiuni care fac parte din seria Spaced Memory, contemplând temele memoriei, postmemoriei și prezenței absenței în spații în care istoria a fost ștearsă.
(discuția urmând prezentării va fi moderată de Simona Dumitriu)

Bio:
Lucrările Elanei Katz confruntă convențiile culturale, examinează critic complexitatea existentă în contradicții, cu scopul de a crea o experiență de dez-învățare a asumpțiilor. Granturile sale recente includ DAAD Graduate Studies Grant for Germany (2010), Franklin Furnace Fund for Performance Art (2011), iar în cadrul seriei sale în lucru Spaced Memory (2011-2014), a lucrat cu sprijinul Ambasadei Israelului în Serbia, Ambasadei SUA în Kosovo și a Institutului Goethe din București. A expus și performat recent la Muzeul de Artă Regal din Belgia (2011), Freies Museum Berlin (2012), Diehl CUBE Berlin (2013), P.P.O.W. Gallery, New York (2013) și Gallery 12 HUB, Belgrad (2014). Elana Katz locuiește în Berlin din 2008.

http://www.elana-katz.com/

Leave a reply (we review all comments)