Lansarea Film Menu #24 @ UNATC & Ota

  • by



Lansarea Film Menu #24 @ UNATC & Ota
26 noiembrie, 19:00

Miercuri, 26 noiembrie, are loc la București lansarea Film Menu #24, printr-o proiecţie în sala de cinema din UNATC, de la ora 19.00, a unui film clasic american realizat de Max Ophüls, „Letter from an Unknown Woman” („Scrisoare de la o necunoscută”, SUA 1948), dar şi printr-o petrecere tematică organizată în Ota (str. Dr. Staicovici, nr. 26), după ora 22.00. Intrarea la proiecţie şi la petrecere va fi liberă.

Și de data aceasta vă propunem să realizăm împreună playlistul petrecerii, în felul următor: lăsați pe pagina evenimentului câte un link YouTube spre melodii pe care le asociați cu tema actuală a revistei (“Hollywood: epoca studiourilor”), ceea ce înseamnă că puteți propune orice piesă pop, blues, jazz, rock’n’roll etc. americană din anii ’20 – ’60. Jucați-vă, distrați-vă, dar nu uitați să faceți alegeri care au legătură cu tema.

Programul lansării Film Menu #24

Miercuri 26 noiembrie ora 19

ora 19. sala de cinema UNATC:

Cineclub Film Menu – „Letter from an Unknown Woman” („Scrisoare de la o necunoscută”, SUA 1948, regie Max Ophüls), subtitrări limba engleză

ora 22. Ota:

Party Hollywood – epoca studiourilor

——————————————-

Dosarul acestui număr este dedicat Epocii studiourilor sau Hollywood-ului clasic, o eră care a lăsat un număr mare de filme valoroase ce constituie încă principala materie de analiză pentru critici și cercetători. În cuprinsul acestuia vor putea fi găsite următoarele eseuri: „Între două lumi: Scrisoare de la o necunoscută” (de Gabriela Filippi), „Vedetele copii ca produse ale nostalgiei” (de Diana Mereoiu), „Câteva observații despre westerner și westernul clasic” (de Andra Petrescu), „Screwball-urile: iluzii previzibile” (de Andreea Mihalcea), „Despre relevanță și amnezie: o istorie selectivă a remake-urilor” (de Irina Trocan) și „Track 01. Hollywood-ul clasic: Martin Arnold remix” (de Andrei Luca).

Numărul 24 conţine şi un interviu amplu cu Adrian Sitaru, regizor și scenarist român, realizator al mai multor scurt- și lungmetraje, printre care „Valuri” (2007), „Pescuit sportiv” (2008), „Colivia” (2010), „Din dragoste cu cele mai bune intenții” (2011), „Domestic” (2013) sau „Artă” (2014)

Criticul Andrei Gorzo continuă publicarea în episoade a unui nou volum critic, dedicat filmelor cineastului maghiar Miklos Jancso, cu partea a patra a analizei.

Rubrica de review conţine cronici ale unor filme precum: „Boyhood” (regie Richard Linklater), „Gone Girl” (regie David Fincher), „Jauja” (regie Lisandro Alonso), „Maps to the Stars” (regie David Cronenberg), „Costa da morte” (regie Lois Patino), „La jalousie” (regie Philippe Garrel), „BNSF” (regie James Benning), „Les grandes ondes (a l’ouest)” (regie Lionel Baier), „Why Don’t You Play in Hell” (regie Shion Sono) sau „Force majeure” (regie Ruben Ostlund).

Nu în ultimul rând, filme din 3 festivaluri (Anim’est, Gdynia şi Astra) sunt analizate în paginile Film Menu #24.

————————————————-

Despre FILM MENU

FILM MENU este o revistă de cinema iniţiată şi sprijinită de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti şi realizată de studenţi ai Facultăţii de Film din cadrul universităţii. Apare o dată la două luni, începând cu iunie 2009.

Revista îşi doreşte să sprijine viitorii specialişti în cinema. De asemenea, se implică în realizarea unor evenimente cinematografice, printre care se numără organizarea unui Cineclub în sala de cinema a UNATC în fiecare seară de joi a săptămânii şi a unei serii de proiecţii şi de discuţii cu cineaşti români în cadrul UNATC („Să Film!”).

Revista e distribuită gratuit în cadrul proiecţiilor proprii şi a altor festivaluri de profil din ţară şi poate fi descărcată gratuit în format pdf pe blogul filmmenu.wordpress.com

fb event

Leave a reply (we review all comments)