Atelier Tell your own story cu Simona Deaconescu @ WASP

Atelier Tell your own story cu Simona Deaconescu @ WASP
19 noiembrie — 12 decembrie, 19:00

Scopul unui magician este să-și uimească audiența prin trucuri care creează iluzia de imposibil. Stim că magia este un mecanism, dar cu toate acestea, ne place să ne lăsăm surprinși. Același lucru se întâmplă și cu dansul acum: scena devine o imagine mereu în mișcare, corpurile sunt augumentate și distorsionate prin puterea proiecției, dublată de inovațiile tehnologice.
Prin natura noastră suntem exploratori. Dacă în ultimul deceniu dansul a servit filmului ca limbaj interesant de explorat, noi propunem o inversare a raportului: limbajul cinematografic servește mișcării, sporește inventivitatea corpului și devine accesibil tuturor. Lumea se schimbă și o dată cu ea și dansul.
În timpul celor 8 sesiuni vom descoperi:
• tehnici de dans inovatoare,
• mișcări de cameră interesante,
• improvizații care ne sporesc atenția distributivă,
• unghiulații și suprafețe de proiecție dintre cele mai diverse,
• cum putem folosi forța gravitațională pentru a genera mișcări imposibile, și
• cum le putem accentua prin folosirea efectelor video.

Scopul este ca imaginea să devină o extensie a corpului și studioul un portal de realități paralele. Structura cursurilor este live action, relaxată, jucăușă, adresată curioșilor.
În acest atelier ne vom mișca mult, curajos, în mai multe locuri, pe timpi diferiți.
Informații utile:
Nu este necesară nici un fel de experiență anterioară în dans, doar multă voie bună și dorința de a încerca ceva nou. Prin structura complexă a cursului, el este recomandat deopotrivă celor care au mai participat la cursuri de dans contemporan înainte, celor care practică alte stiluri de dans, studenților la facultățile cu caracter interpretativ și creativ, performerilor și oricăror altor grupuri de persoane dornice să descopere dansul contemporan dintr-o perspectivă proaspătă și actuală.

Modul de 8 sedințe.
Taxa de participare: 300 LEI.
Taxa de participare pentru studenți: 200 LEI.

Plata se face în prima zi de curs.
Este posibila și achitarea taxei în două tranșe: 150 LEI în ziua primului curs, 150 LEI în ziua a 4-a de curs.

Date: 19, 21, 26, 28 noiembrie, 3, 5, 10 și 12 decembrie 2014, între orele 19:00 – 21:00.
Numărul participanților este limitat.
Înscrieri: contact@waspmagazine.com, cu mențiunea: Înscriere Atelier Tell Your Own Story!.
Temen limită: 17 noiembrie 2014.

NOTĂ: Participanții în cadrul programului de ateliere organizat de WASP vor beneficia de un WASPer PASS individual, ce include:
– access gratuit la toate spectacolele prezentate la WASP în lunile noiembrie și decembrie 2014,
– acces gratuit la mediateca WASP (arhiva video, publicații, cărți și reviste de dans și artă contemporană) în perioada noiembrie – decembrie 2014.
Participanții care optează pentru toate cele 3 ateliere din lunile noiembrie-decembrie 2014, beneficiază de o reducere de 50%.

Simona Deaconescu a studiat în paralel coregrafie și regie de film, abordarea ei estetică fiind una interdisciplinară, simțindu-se mereu inspirată de oameni cu abilități deosebite și idei îndrăznețe.
Simona este directorul artistic al colectivului Tangaj Dance, realizând în ultimii doi ani unele dintre cele mai curajoase lucrări coregrafice din peisajul autohton: „0001 | fabrica de vise”, „Silent Places” și „0002 | birdville”, ca părți ale unui proiect serial care cercetează dansul în raport cu dezvoltarea tehnologiei. În vara anului 2014 Simona primește una dintre cele mai râvnite burse la nivel european, bursa danceWEB, oferită de rețeaua Life Long Burning în cadrul Impuls Tanz International Dance Festival Vienna și două rezidențe artistice: una la WASP (Working Art Space and Production, oferită de Asociația 4 Culture) și una în studiourile Battery Dance Company New York, pentru a realiza feeria coregrafică interactivă Birdville, cu o echipă mixtă formată din dansatori români și americani, spectacol prezentat în cadrul Explore Dance Festival #9.
Dorința ei de a îmbina dansul și filmul se concretizează în 2013 prin realizarea scurt metrajului Silent Places, care se bucură de o participare vastă la festivaluri de profil în toată lumea. Astfel filmul a avut premiera europeană la „Loikka Dance Film Festival (FIN)”, a deschis „POOL – Internationale TanzFilmPlattform” (DE), fiind proiectat în cadrul: „Festivalul Filmului European” (RO), „International Screendance Festival” (SUA), „Sans Souci Festival of Dance Cinema” (SUA), „Ammutinamenti Film Festival” (IT) și urmează a fi proiectat la „San Francisco Dance Film Festival” (SUA), „Bucharest International Experimental Film Festival” (RO).
Până în anul 2013, când atenția Simonei s-a îndreptat exclusiv spre dezvoltarea unui colectiv artistic interdisciplinar, Simona a fost membru co-fondator al Asociației Secția de Coregrafie, alături de care a realizat proiecte precum: „ADN” (prima revistă online de dans, dedicată artei coregrafice) și „Cartierul de Dans” (program curatorial dedicat generației tinere de coregrafi și perfomeri). Simona este activ implicată în dezvoltarea artei contemporane și preocupată de dizolvarea barierelor dintre diferitele manifestări artistice, în toamna anului 2014 făcând parte din echipa Platformei X (expoziție New Media, realizată la WASP – Working Art Space and Production).
Simona participă la ateliere cu coregrafi din țară și din străinătate, aprofundând tehnici de dans inovatoare și modalități de a stimula creativitatea: Anne-Marie Cunningham, Ivonne Ramos, Natașa Murariu, Konstantin Mihos, Anna Wehsarg, Mat Voorter, Yael Orni, Kira Kirsch, Gerald Kurdian, Bruno Caverna, Ko Murobushi, David Wampach, Chris Haring, Doris Uhlich, Alva Noe, Saju Hari, Laura Aris, German Juaregui.

A început să coregrafieze la 21 de ani, realizând proiecte în cadrul universității: „Time Quartet” (adaptare după Requiem, de Hanoch Levin), proiect realizat sub înaltul patronaj al Casei Regale, „Alice în țara minciunilor”, prezentat pe scena CNDB și Studioul Experimental de Operă și Balet „Ludovic Spiess” al Operei Române București, pentru care primește și premiul pentru cel mai bun coregraf în cadrul Galei Absolvenților UNATC, precum și lucrarea de masterat „Undeva. Cândva”. A realizat coregrafia pentru lungmetrajul „Omega Rose” (r: Alexandru Dorobanțu), scurt metrajul „Maia” (r: Adela Cotimanis) și experimentul personal „1940” (susținut de studiourile Media Pro Pictures), colaborând în paralel ca scenarist cu Trusturile Media Pro și Intact Media.
La invitația curatorului Igor Mocanu realizează în 2014 un laborator coregrafic – „Border Body” (prezentat la Allegra Nomad Gallery), alături de unii dintre cei mai îndrăgiți perfomeri din București și artistul vizual Dilmana Yordanova. În prezent Simona se concentrează pe dezvoltarea colectivului Tangaj Dance.
http://www.tangajdance.com
http://www.danscontemporan.net

fb event

1 thought on “Atelier Tell your own story cu Simona Deaconescu @ WASP”

  1. Pingback: Simona Deaconescu este artista asociată a CNDB • feeder.ro

Leave a reply (we review all comments)