Taboo Exhibition – Expoziția bianuală a absolvenților Assamblage Școala de Bijuterie Contemporană @ Galateca

  • byTaboo Exhibition – Expoziția bianuală a absolvenților Assamblage Școala de Bijuterie Contemporană @ Galateca
15, 16 noiembrie, 11:00

Într-o perioada mai plină de contrarii ca niciodată, o întrebare se ridică spre a fi discutată – Mai există tabuuri în societatea contemporană? Bijuteria vine să răspundă la această întrebare printr-o expoziție inedită, în care 24 designeri își vor exprima opiniile prin intermediul obiectelor create de ei.

Bijuteriile realizate de designeri incită la redescoperirea sau analiza unor elemente sacre, interzise, ascunse, a unor superstiții și stereotipuri culturale, ritualuri, practici și credințe sociale. Obiecte își părăsesc simplul rol estetic sau decorativ și devin argumente vizuale.

Iar sâmbătă seara, începand cu ora 17.00, ne pregătim de o recepție specială – Domnul de Rouă ne va întâmpina cu o degustare rafinată de vin iar cei de la Espresso Time vor veni cu o multitudine de sortimente de cafea.

Vor expune designerii: Adelina Petcan, Adina Istrate, Alexandra Ungurelu, Alis Lalu, Anca Pandrea, Andreia Gabriela Popescu, Anca Popescu, Bianca Grin, Camelia Lupu, Carmen Watkins, Contemporia, Corina Mardari, Cristina Radu, Vasile Diana Alexandra, Gabriela Secarea, Lucienne Buga, Mihaela Iacob, Mihaela Ivana, Monica Stanescu, Otilia Mihalcea, Rada Ureche, Rodica Richard, Roxana Hodorog si Silvia Suotean.

Project A – Târg de Bijuterie Contemporană este un eveniment bianual dedicat in exlusivitate absolvenților Assamblage Școala de Bijuterie Contemporană, cu scopul promovării și susținerii acestora în dezvoltarea lor ca designeri independenți. Proiectul face parte din manifestul de exprimare și statutare a bijuteriei contemporane ca forma de artă de sine-stătătoare.

Puteți citi feeder insider-ul cu David Sandu, cel care a înființat Școala de bijuterie Assamblage.

Leave a reply (we review all comments)