The Boxer Rebellion live @ Colectiv

  • by

The Boxer Rebellion live @ Colectiv
7 noiembrie, 20:00

Platforma Deck Sounds continua seria evenimentelor de club ce a debutat la inceputul acestui an cu un nou show live: The Boxer Rebellion. Originara din Marea Britanie, trupa alcatuita din Nathan Nicholson (voce, chitara, clape), Andrew Smith (chitara), Adam Harrison (bas) si Piers Hewitt (tobe) are la activ ani de experienta dobandita pe scenele londoneze, fiind astazi una dintre cele mai apreciate trupe indie britanice. Toamna aceasta, The Boxer Rebellion va concerta pe 7 noiembrie, in Colectiv, in cel de-al patrulea eveniment Deck prezentat de Beck’s.

Pentru mai bine de o decada, fenomenul art-rock The Boxer Rebellion a reusit sa surprinda iubitorii genului cu faptul ca a functionat intotdeauna altfel decat “scrie in manual”. “Trupa asta iti poate schimba viata” scria NME Magazine, facand referire la ambitia incredibila de care cei patru muzicieni au dat dovada de-a lungul timpului, creionandu-si un stil specific, extrem de melodic, intim si natural in acelasi timp. The Boxer Rebellion s-a nascut in 2001, spre finalul perioadei de suprematie a celebrelor Oasis si Radiohead, ca parte a noului val de artisti brit rock. Muzica lor aducea cu sine ceva nou, un suflu post-rock accentuat, pastrand insa ceva din influentele The Cooper Temple Clause sau The Verve. Kerrang Magazine, una dintre cel mai bine vandute publicatii dedicate muzicii rock, a laudat stilul trupei recomandand-o in special fanilor Muse si Biffy Clyro, alaturi de cei din urma The Boxer Rebellion cantand in cadrul unui turneu in Marea Britanie.

De-a lungul timpului, trupa a lansat un EP, patru albume de studio Exits (2005), Union (2009), The Cold Still (2011) si Promises (2013), si o compilatie intitulata: B-Sides & Rarities Collection, Vol. 1 & 2 (2012). Relatia cu un label pare sa nu fi fost cea mai buna varianta pentru The Boxer Rebellion care, dupa o scurta colaborare cu Universal Records, si-a luat destinul in propriile maini, lansand primul album debutul discografic in 2005. Albumul Union, aparut patru ani mai tarziu, le-a adus un binemeritat loc in istoria muzicala recenta, fiind prima trupa independenta care a intrat in clasamentul Billboard Top 100 cu un material digital. Reusitele trupei au continuat sa se vada, in acelasi an Union fiind declarat de iTunes cel mai bun album de muzica alternativa al anului. Trupa a avut chiar si o aparitie speciala in filmul “Going the Distance” cu Drew Barrymore, Justin Long, Charlie Day si Jason Sudeikis, momentul lor fiind catalogat drept una dintre cele mai apreciate prestatii ale unei trupe intr-un film cinematografic. Debutul pe TV a avut loc in cadrul show-ului gazduit de David Letterman in 2011, in urma lansarii celui de-al treilea album, The Cold Still, realizat in colaborare cu producatorul Ethan Jones. In mai 2013 a aparut Promises, materialul cu numarul patru din CV-ul discografic al trupei, produs de aceasta data de Billy Bush. Albumul surprinde o noua dimensiune muzicala a trupei, mai studiata, mai matura, marcand o noua etapa in cariera celor patru membri.

Toamna aceasta, pe 7 noiembrie, The Boxer Rebellion deschide al doilea sezon Deck cu un concert live in club Colectiv din Bucuresti, in cadrul unui nou eveniment prezentat de Beck’s. Biletele sunt disponibile pewww.myticket.ro, la pretul de 50 lei in pre-sale, urmand ca in seara evenimentului acestea sa poata fi achizitionate in limita disponibilitatii si la intrarea in club, la pretul de 60 de lei.

Bilete:
✰50 de lei pre-sale pe MyTicket.ro
In curand biletele vor fi disponibile si in: reteaua magazinelor Diverta, Grand Café Van Gogh (Str. Smardan Nr. 9), Beros&Van Schaik (Str. Covaci Nr. 19)
✰ 60 de lei la intrare (in limita disponibilitatii)

fb event

Leave a reply (we review all comments)