Platforma Şcoli Verzi, un instrument modern de eco educaţie

  • by

Platforma Şcoli Verzi, un instrument modern de eco educaţie

Trei organizaţii de mediu au lansat astăzi un nou instrument destinat educaţiei ecologice în şcoli, care îşi propune să crească interesul profesorilor pentru problemele de mediu şi să transforme elevii în cetăţeni activi şi responsabili. Platforma Şcoli Verzi, proiectul realizat de Asociația Greenitiative, în parteneriat cu WWFRomânia și ViitorPlus – Asociația pentru dezvoltare durabilă, include un kit educativ digital realizat împreună cu cadre didactice cu experiență şi se adresează profesorilor de gimnaziu interesați să introducă în currriculum-ul la decizia școlii un curs opțional de educaţie de mediu.
În plus, proiectul oferă şi un cadru online în care profesorii pot face schimb de informaţii şi pot contribui permanent la îmbunătăţirea kitului educativ și a cursului. Iniţial, formula aceasta va fi promovată de 100 de profesori din București și alte 5 județe: Brașov, Călărași, Maramureș, Mehedinți și Suceava. Până la realizarea unei versiuni finale, 30 de școli și 2.400 de elevi vor testa componentele kit-ului, care va fi îmbunătăţit, pe baza feedback-ului primit.
Prin proiectul Platforma Școli verzi – Advocacy, eco educație și susținere pentru școli sustenabile, cele trei organizații partenere, Asociația Greenitiative, WWF România și ViitorPlus își propun să-și unească eforturile pentru a răspunde nevoii de a transforma elevii din indiferenți în
potențiali cetățeni activi și informați. Astfel, elevii vor putea să judece echilibrat situații complexe și să se implice direct în găsirea celor mai sustenabile soluții la probleme locale și globale de mediu precum pierderea biodiversității, schimbările climatice sau supraexploatarea resurselor naturale.

Pentru mai multe informaţii vă rugăm contactaţi:
Felicia Ienculescu, coordonator Platformă Școli Verzi, Asociația Greenitiative, email: feliciaip@greenitiative.ro , tel. 0744485972;
Cătălina Murariu, coordonator educație , WWF-România, email cmurariu@wwfdcp.ro , tel. 0730098104;
Teia Gavrilescu, expert educație , Asociația Viitor Plus, email teia.gavrilescu@viitorplus.ro , tel. 0729040079.

Leave a reply (we review all comments)