De la realitate la narațiune – atelier cu Maria și Ileana Surducan @ MNAC

  • by

De la realitate la narațiune – atelier cu Maria și Ileana Surducan @ MNAC
20 octombrie, 18:00

În cadrul Salonului European de Bandă Desenată va avea loc atelierul „De la realitate la narațiune” – storytelling în banda desenată cu Maria și Ileana Surducan.

20.10 | 18:00 | MNAC (etajul 4).

Maria și Ileana Surducan sunt două din autoarele de bandă desenată care participă la proiectul „Relații ceho-române în banda desenată”. Maria Surducan scrie și ilustrează romanul grafic despre Karel Zdeněk Líman (1855-1929), arhitectul ceh al familiei regale din România, iar Ileana Surducan pe cel dedicat satelor cehe din Banat.

„Relații ceho-române în banda desenată” este un proiect care a luat naștere din încercarea de a arăta într-o formă netradițională relațiile în mod tradițional bune dintre Republica Cehă și România. Aceste relații pot fi văzute din mai multe perspective; noi ne-am hotărât să le prezentăm bazându-ne pe povestirile unor oameni obișnuiți care s-au aflat în preajma evenimentelor istorice importante. Împreună cu Editura Jumătatea Plină care publică această colecție, am selectat câteva povești pe care dorim să le prezentăm publicului românesc.

Intrarea este liberă și deschisă oricui.

fb event

Leave a reply (we review all comments)