Vernisaj Victor Fota: Cosmogonie – Realitate prin rațiune @ Imbold, Galeria

  • by

Vernisaj Victor Fota: Cosmogonie – Realitate prin rațiune @ Imbold, Galeria
18 octombrie, 20:00

Sâmbătă, 18 octombrie, orele 20:00, Imbold, Galeria prezintă a doua expoziție personală Victor Fota: Cosmogonie – Realitate prin rațiune. Vernisajul face parte din cirucuitul ArtWeekEnd București.

Expoziția cuprinde o serie de lucrări realizate în 2013-2014 realizate într-o tehnică personală, asemănătoare picturii flamande, prin suprapunerea de straturi succesive transparente de tempera cu ou și culori de ulei. Picturile ilustrează o reinterpretare a fenomenelor din natură ce descriu realitatea prin metoda științifică. Conceptul are la bază percepția individuală a realității prin filtrul rațiunii personale și colective.
„Seria de lucrări prezintă o temă generală a cosmogoniei, geneza și comportamentul materiei și a energiei descrise riguros de teoriile științifice. Acestea din urmă au fost reinterpretate de către artist respectând noțiunile de bază.” Victor Fota.

Victor Fota, născut în 1989 în București și copilărit prin Dristor și Rahova, are acum 25 de ani și lucrează în apartamentul lui din București, la etajul 10 în gălăgie și stres. În 2008 a absolvit Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza la secția de grafică, în 2012 a absolvit licența iar în Iulie 2014 masterul, la Universitatea Națională de Arte, Facultatea de Istoria Artei, secția de Conservare și Restaurare a Operelor de Artă.
Expoziții (selecție): 2013-expoziție personală “Două planuri”, Galeria Imbold; „Curates the canvas cooler”, BNR; „București Optimixed”, Galeria Imbold; ”The Gathering 2”, Galeria Imbold; expoziție colectivă de street-art la complexul “Pop-up”. 2014 -POP-UP ShortsUp, Cinema Patria; „Imago Mundi – L’Arte dell’Umanità”, Casa dei Carraresi, Treviso (IT).

http://www.behance.net/victorfota
https://www.facebook.com/victorfota
https://www.instagram.com/victorfota

fb event

Leave a reply (we review all comments)