Teleporting Hunters – Expozitie de fotografie @ Lokal

Teleporting Hunters – Expozitie de fotografie @ Lokal
17 octombrie, 19:00

Se iau o casă cu un trecut bogat în schimbări, o colecție de haine avant la lettre și puterea fotografiei de a imortaliza oameni, obiecte, stări într-un prezent perpetuu pentru ochiul celui care o privește.
Despre proiect unii ar putea să spună că este eclectic. Alții pot vedea în el o doză de nostalgie. Însă conceptul este simplu: comprimarea urmelor trecutului și a noutății viitorului într-un prezent mai relativ decât timpul prin prisma privirilor subiective.
Cu acest gând în minte, vă invităm la LOKAL Str. Eminescu Nr.57, vineri 17 octombrie de la 19.00 să descoperiți noua colecție a Ioanei Ciolacu captată în nuanțele timpului din fotografiile lui Alex Negulescu.

Alex Negulescu a început fotografia din plăcerea de a privi și capta lumea din perspetivă proprie. Ceea ce s-a întâmplat și se întâmplă încă din 2010 pe mai multe continente.

Ioana Ciolacu face parte din noua generație de designeri de modă români. Cu un background de artă și arhitectură, surprinde în creațiile sale natura statică a clădirilor și în egală măsură latura fluidă a obiectelor vestimentare pret a porter. Este un creator de modă recunoscut pe plan internațional, cu multe premii în palmares, printre care: Designer for tomorrow, Berlin 2014, The future of fashion – Who’s next, Paris 2014.

Pe scurt, despre Lokal: casa a fost construită și locuită de un comerciant de blănuri pe nume Tănăsescu, în 1891. După ’46 când au venit comuniștii și au naționalizat casa, a fost un centru de recrutare militară. În anii ‘70, visavis de imobil s-a construit o clădire înaltă pentru diplomații din America de Sud, unitatea militară, fiind punct strategic a trebuit să se mute. După acest episod au venit producătorii de semințe pentru legume și fructe, cei cărora le datorează minunata curte, magnolie albă, nuc, corcoduș roșu, cireș amar, trandafiri, crini etc.

1 thought on “Teleporting Hunters – Expozitie de fotografie @ Lokal”

  1. Pingback: BTLT: Lokal, magia interiorului | Feeder

Leave a reply (we review all comments)