Sun Glitters “Scattered into Light” Romanian Tour @ Control Club București, Meru Iaşi, The Shelter Cluj-Napoca

  • by

Sun Glitters “Scattered into Light” Romanian Tour @ Control Club București, Meru Iaşi, The Shelter Cluj-Napoca
17, 18, 19 octombrie, 22:00

SUN GLITTERS (Victor Ferreira), artistul din Luxemburg cu origini portugheze, care a fost plasat, în ultimii ani, în topul listei celor mai promițători producători de muzică electronică din lume, va ajunge în România, la București, Iaşi și Cluj-Napoca, cu prilejul Romanian Tour 2014, în cadrul căruia îşi va lansa noului său album “Scattered into Light”.
Show-urile live, ambientate cu vizualele ce poartă aceeaşi marcă, SUN GLITTERS, vor avea loc la Control Club București pe 17 octombrie, la Meru Iaşi pe 18 octombrie și The Shelter Cluj-Napoca pe 19 octombrie.

SUN GLITTERS este un artist complex şi extrem de talentat. Pe lângă muzică, el este pasionat de arta fotografică, graphic design şi film, astfel că, în procesul de creaţie, legătura dintre muzică şi vizual fiind atât de puternică, artistul s-a aflat de multe ori în situația de a imagina sound-uri noi pornind de la imagine. Muzica este inspirată din viața sa de zi cu zi, cu gândul permanent la soarele de pe cerul Portugaliei însă, pentru artist, razele soarelui sunt ceva imaterial, fluid, viu, ele insinuîndu-se şi răsfrângându-se oriunde, făcând să vibreze atmosfera şi să strălucească nuanțele. De aici energia și profunzimea tuturor momentelor pe care le oferă publicului, a vocilor “fantomatice” și a ritmurilor denumite de presa internațională ca fiind “nepământești” .

Sound-urile SUN GLITTERS se bucură de influențele Boards of Canada, Burial sau Holy Other, dar și de nuanțele rock inspirate de My Bloody Valentine sau The Cure, el însuși menționând că nu are un stil anume care să îl definească deşi, este de acord cu ușoarele nuanțe care îl trimit în specificul genurilor dubstep, chillwave, wonky, shoegaze sau dreampop.

După ”Everything could be fine”, albumul lansat în 2011 (inclusiv pe vinil), care i-a adus critici excelente în presa internațională, publicațiile asemănându-l inclusiv ca stil și potențial cu nume precum Balam Acab și How to Dress Well, “Scattered into Light”, albumul care va fi lansat şi la Iaşi, este impresionant, bogat în texturi noi, rafinate, SUN GLITTERS demonstrând tendinţa sa permanentă de a experimenta, dublată de un talent unic. Iată prea multe motive să nu îl ratați şi prea puține șanse să vă reîntâlniţi, foarte curând, cu Victor Ferreira.

Evenimentul este organizat de Brain Events, şi face parte din turneul de promovare al recentului album SUN GLITTERS, “Scattered into Light”, în România, în oraşele Bucureşti, Iaşi şi Cluj.

Sun Glitters, in social media:
Facebook www.facebook.com/listen2sunglitters
Soundcloud soundcloud.com/sunglitters
YouTube www.youtube.com/user/sunglittersofficial

Evenimentele pe Facebook:
București @ Control – www.facebook.com/events/338399752986672
Iași @ Meru – www.facebook.com/events/896776677017930
Cluj-Napoca @ The Shelter – www.facebook.com/events/280190778852161

Leave a reply (we review all comments)