feeder insider w/ BOg [ro]

feeder insider w/ BOg [ro]

[en]

BOg a câștigat finala burn Residency Mix Off, fiind reprezentantul României în bootcamp-ul care a avut loc în Ibiza, cu Pete Tong și Carl Cox ca mentori. Am vorbit cu el despre această experiență și am aflat mai multe despre el și muzica sa în insider-ul de săptămâna aceasta.

Keywords: Paris, tech-house, space, bootcamp, reinvention

Hello, BOg!
Iată ce ar vrea feeder să știe despre tine:
(please, fill in the blanks)

De fiecare dată când pun muzică… mă simt fericit, muzica mă ajută să descarc emoțiile negative.
Dacă aș fi reprezentat de o culoare… aceasta ar fi negru deoarece negrul e simplu, negrul e clasic.
Îmi face mare plăcere să… cunosc oameni noi și locuri noi.
Un dj set reușit… se cunoaște după constructie, originalitate și energie.
O lecție învățată despre muzică… te ajută să te cunoști mai bine, muzica este unul dintre cele mai frumoase lucruri posibile. Fie hip hop, fie Rnb, fie techno, deep ori jazz, muzica face parte din noi și noi suntem muzică.
Când vreau să mă relaxez… ascult jazz, mă plimb și privesc lumea.
În câțiva ani, mă văd… făcând același lucru ca și până acum, încercând să schimb mentalități, educând oarecum scena muzicală, făcând oameni fericiți prin muzică. Îmi place să văd lumea zâmbind atunci cand pun muzică. 🙂
Muzica este… felul meu de a interacționa cu lumea.
Mâine va fi… o nouă zi, un nou început, poate o altă poveste care va schimba ceva în bine, iar dacă e o perioadă mai grea, e important să nu uităm că muzica ne dă energia de care avem nevoie pentru a merge mai departe.
3 release-uri pe care le voi aprecia mereu…

Trentemoller – Moan

Burial – Archangel

The xx – Reconsider (Jamie xx Remix)

Ana Moca-Grama: Hello, BOg, mă bucur că ți-ai găsit niște timp pentru acest interviu. Vara asta a fost o adevărată aventură pentru tine, ai câștigat finala burn Residency și ai ajuns în Ibiza, alături de nume mari ale industriei. Cum te-ai decis să aplici pentru asta? Tu pui muzică de 7 ani, care au fost începuturile carierei tale?
BOg: Hello, cu drag! Într-adevăr am câștigat finala burn Residency și am ajuns în Ibiza, unde am cunoscut behind the scenes nume precum John Digweed, Carl Cox, Pete Tong. Am decis să particip la această competiție pentru că am ceva de spus și aș vrea ca lumea să vadă asta. Am vrut să demonstrez că nu sunt doar un puști de 23 de ani care pune muzică doar ca să fie observat și pentru că acest job este “cool”. Înainte de a fi DJ, sunt muzician, fac muzică de aproape 10 ani și încerc să aduc în sound-ul meu de fiecare dată ceva nou, am fost “ghostproducer” pentru nume grele din industria muzicală din România, iar creditele le lua de fiecare dată altcineva. Acesta este încă unul dintre motivele pentru care am decis să o iau pe cont propriu.

Cât despre începuturile carierei mele, este foarte simplu, vin dintr-un orășel foarte mic din estul României numit Huși, acolo am cunoscut o mână de oameni care ascultau altceva față de ce se asculta la vremea aceea și care încercau să aducă ceva nou într-un oraș atât de mic. Chiar au avut succes, datorită lor sunt ceea ce sunt astăzi și le mulțumesc mult pe această cale, sunt niște oameni speciali pentru mine.

AMG: Povestește-ne despre experiența din Ibiza! Cum a fost să cunoști artiști pe care îi admirai de mult timp, să lucrezi alături de oameni talentați? Care este unul din lucrurile învățate aici?
BOg: Experiența din Ibiza e un lucru de neuitat, a fost incredibil să lucrez alături de John Digweed, Carl Cox, Pete Tong și să aud de la ei secretele industriei și cum au început ei. Pentru mine a fost un refresh total să fiu aici, mi-am cunoscut limitele deoarece bootcamp-ul a fost intensiv și obositor, dar am dat tot ce am putut și am muncit până în ultima clipă. Nu știu cum se vede toată experiența în seria de episoade care rulează acum pe Youtube cu burn Residency 2014, dar eu pot să vă spun că am muncit enorm de mult, am reprezentat România la burn Residency și am făcut-o cum trebuie, iar asta veți vedea în curând în următoarele seriale care vor apărea. Seria de episoade este acum pe Youtube, pe canalul burn Residency Webisodes.

AMG: Care sunt planurile tale pentru restul anului? Când te vom putea asculta în București?
BOg: Acum că m-am întors din Ibiza, o să mă întorc înapoi în studio să termin câteva materiale. Am colaborat cu Atapy, un artist român foarte talentat și am avut un release la Bedrock Records, labelul lui John Digweed. În București sper să ajung în curând, cu ajutorul agenției mele românești de booking, și anume Cyclic.

AMG: De când locuiești în Paris? Cum e viața acolo, cum ți se pare scena electronică pariziană? Când vine vorba de muzică, ce îți permite orașul, ce în București ar fi mult mai greu?

BOg: Locuiesc în Paris de 10 ani, când am ajuns acolo nu era nimic în afară de evenimente gen EDM. În timp, evenimentele underground au luat amploare și acum e chiar bine. Dar sunt mândru să spun că la noi scena electronică este mult mai mare, evenimentele sunt mult mai bune și publicul este mult mai receptiv. Nu m-am mutat în Paris așteptând o schimbare pe plan muzical, am ajuns acolo din alte motive, Paris este un oraș magic, am învățat multe lucruri bune fiind acolo.

AMG: Cât despre București, care ți se par punctele forte și unde crezi că am putea îmbunătăți situația, când vine vorba de scena locală?
BOg: În București evenimentele decurg bine, iar publicul este foarte receptiv, totuși ar fi mult mai bine dacă brandurile de evenimente ar coopera mai mult între ele si nu s-ar lupta atât de mult unii cu alții, pentru că nu este constructiv. Cu toate acestea sunt foarte fericit că în ultima perioadă văd în România multe nume noi din afară, ceea ce este foarte bine. România este una dintre țările cele mai apreciate în afară, vă pot spune asta deoarece am auzit de la John Digweed, Pete Tong sau Carl Cox, au spus că este una dintre țările în care vin cu cea mai mare plăcere.

AMG: Cum ți-ai descrie stilul, care este acel “defining feature” al sunetului tău? Care au fost influencerii tăi de-a lungul timpului, ce genuri ai explorat de la începuturi și până acum?
BOg: Simplu, misterios, eficient, nu trebuie să faci o salată cu de toate ca publicul să fie mulțumit, e important să creezi o poveste, iar la final publicul să plece cu o concluzie. Dacă pui muzică doar pentru a fi văzut și pentru că este “cool”, atunci muzica ta nu va trece de anumite bariere și nu va ajunge la public, a doua zi nimeni nu își va aduce aminte că te-a ascultat, ci doar că au fost la un party și că a fost ok. De-a lungul timpului am fost influențat de Prodigy, Depeche Mode, Chemical Brothers, Daft Punk.

AMG: Cum decurge munca la un track, care sunt obiceiurile tale creative când vine vorba de produs muzică?
BOg: Niciodată nu imi planific să lucrez la o piesă. Aștept momentul acela în care se declanșează ideea pe care să o dezvolt.

AMG: Care crezi că sunt cele mai importante lucruri de care un dj bun trebuie să țină cont? Cum îți alcătuiești set-urile, în ce mod găsești armonia și coerența ideale?
BOg: Ascult foarte multă muzică și sunt foarte selectiv, ascult piesele de la început pană la sfârșit și vreau să înțeleg ce a avut artistul de spus când a facut piesa, iar asta necesită mult timp. Dacă îți cunoști muzica și direcția muzicală este foarte simplu să creezi un set armonic și coerent.

AMG: Ce gear folosești în studio și la party-uri?
BOg: CDJ-2000 Nexus și Allen & Heath Xone 92 / Usb / Cds.

AMG: Feeder împlinește 10 ani de existență. Ce importanță a avut site-ul pentru tine, și ce ți-ar plăcea să vezi mai mult pe el?
BOg: Mi se pare foarte tare că există un site care reunește practic oamenii creativi din oraș și nu numai, din diverse domenii. Feeder Insider este unul dintre proiectele care adună poveștile unor oameni ca mine și cred că ar putea continua cel puțin pe aceeași rută – prin content din care toată lumea poate învăța.

AMG: În încheiere, povestește-ne o întâmplare drăguță din burn Residency.
BOg: Un challenge neașteptat, 3 dimineața, echipa de filmare a intrat peste noi în cameră cu mentorul nostru, Philipp Straub, care bătea din palme și țipa să ne trezim deoarece trebuia să punem muzică în 15 minute la Privilege, Ibiza. Nu îmi aduc aminte cum m-am imbrăcat, dar știu că am făcut-o în 3 minute deoarece am avut 5 minute la dispoziție ca să ne imbrăcăm și să ajungem la mașina care trebuia să ne ducă la club. Îmi aduc aminte că Henri Matisse, concurentul din Danemarca a fost atât de confuz încat își luase ochelarii de soare cu el, fără motiv. Acest challenge este în episodul 8 pe Youtube chiar aici

AMG: Mulțumesc, keep it up!
BOg: Mulțumesc și eu!

photos by feeder.ro

Words by Ana Moca-Grama

Resident Advisor

insider signature

Leave a reply (we review all comments)