O nouă locaţie Anim’est: la a noua ediţie a festivalului, casa Carol 53 devine Re:Animation Hub

  • by

O nouă locaţie Anim’est: la a noua ediţie a festivalului, casa Carol 53 devine Re:Animation Hub

Anul acesta, Anim’est pregăteşte o serie de evenimente speciale într-o locaţie nouă pe harta festivalului. O casă istorică situată la numărul 53, pe bulevardul Carol I, o adresă înscrisă deja în circuitul cultural bucureştean, devine, între 3 şi 12 octombrie, Re:Animation Hub.

În casa ridicată la începutul secolului al XX-lea şi-ar fi avut, pe rând, sediul, Ambasada Turciei în România, iar în urma naţionalizării, Casa Sindicatelor. O vreme a funcţionat ca imobil colectiv de locuinţe, până când a fost retrocedată, în anii ’90. A fost nevoie de cinci arhitecţi, un inginer horticol, un broker de asigurări şi un inginer de instalaţii pentru a salva, în urmă cu doi ani, imobilul de pe Carol 53, de la soarta atâtor monumente istorice părăsite din capitală. În doi ani de activitate, colectivul botezat după adresa casei a adus transformări esenţiale în conservarea şi refacerea clădirii, găzduind mai bine de 250 de evenimente din diferite medii creative: arte vizuale, arhitectură, teatru, muzică, ori acţiuni de sprijin social şi de mediu.

A noua ediţie a festivalului Anim’est preia, la început de octombrie, scenariul reanimării casei din Carol 53: o serie de proiecţii ce vor completa programele din cinematografele Elvira Popescu şi Studio, workshopuri, masterclassuri, expoziţii şi întâlniri de networking pe tema animaţiei vor contribui la scenariul reanimării noii locaţii-gazdă a festivalului.

Grărdina primitoare şi spațiile ample ale casei vor găzdui, cu sprijinul Jameson, toate petrecerile Anim’est de anul acesta: nopţi tematice de muzică şi film cunoscute publicului, precum Creepy Animation Night sau Animusic Night, şi altele cu un concept nou, ce vor aduce în fiecare seară o serie de artişti fresh ai scenei muzicii electronice / tehno / experimentale.

Între evenimentele speciale din agenda festivalului, publicul va fi întâmpinat, în noua locaţie, de expoziția permanentă Animation Worksheep – platforma educațională a festivalului Anim’est – ce va oferi acces la toate materialele folosite pentru realizarea spotului celei de-a 9-a ediții: schițe, storyboarduri, machete, precum și decorurile și personajele modelate.

Re:Animation Hub va găzdui, pe toată perioada festivalului, şi un demo al expoziţiei multimedia interactive “FEED ME!”
(https://www.facebook.com/FeedMeRitual/timeline), realizate de Saint Machine (Marilena Oprescu Singer, artist multimedia) şi Noper (Radu Pop, artist ilustrator). Experimentul ludic menit să exploreze relaţia de interdependenţă dintre lucrarea de artă şi publicul său capătă formă printr-o instalaţie video compusă din şapte animaţii HD, un concept ce reunește contribuțiile mai multor artişti locali: – muzica şi efectele sonore de Mitoş Micleuşanu, 3D modelling & animation semnate RENIFORM, aka Sergiu Negulici, trainer Animation Worksheep şi membru al juriului secţiunii de Videoclip & Advertising, anul acesta, şi animaţie de Tudor Calnegru, Technical Manager al festivalului Anim’est.

Programul complet al evenimentelor ce vor avea loc în noua locaţie, Re:Animation Hub, este disponibil pe site-ul Anim’est: http://animest.ro/program-2014.aspx.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.