Intervenții în spațiul public – AcUM, Paint Party @ Parcul Tineretului

  • by

Intervenții în spațiul public – AcUM, Paint Party @ Parcul Tineretului
11-14 septembrie, 11:00

În weekendul 11-14 septembrie 2014, Asociația Komunitas organizează în cartierul Tineretului, pe strada Gheorghe Şincai nr. 6, lângă biserica Manu Cavafu, cea de-a 3-a amplasare a Acumulatorului Urban Mobil, denumit AcUM, eveniment ce va fi continuat de acțiunea comunitară ”Tineretului Paint Party”, care va avea loc în parcul cu același nume.

AcUM este un pavilion modulabil, cu o structură de lemn, ce a fost realizat în cadrul unui atelier de lucru la care au participat studenţi voluntari de la Facultăţile de Urbanism şi Arhitectură, coordonat de studioBASAR.
AcUM va fi deschis de joi până duminică, între orele 11:00 – 20:00, având următorul program:

Joi 11 septembrie 18.00 – Vernisaj expo Cartierul Tineretului

Vineri 12 septembrie 18.00-19.00- Discuţie despre Cartierul Tineretului

Sâmbătă 13 septembrie – 11.00-13.00 Atelier pentru copii cu “Fata din soc” şi drumul până acasă 17.00-18.00 -Discuţie despre locuri din Cartierul Tineretului 18.00-19.30 – Tur Ghidat prin Cartierul Tineretului

Duminică 14 septembrie 11.00-13.00 Atelier pentru copii ca o expediţie în căutarea “Oraşului Florilor”
Tot duminică, pe 14 septembrie, începând cu ora 12:00, celebrăm cartierul Tineretului printr-o explozie de sunet și culoare: ne lăsăm duși de valul inspirației, în cadrul primului ”paint party” deschis publicului, organizat în acest cartier. Ne instalăm lângă skate park-ul Tineretului, cu 15m de panouri, 50l de vopsea & multe pensule și pornim petrecerea formelor și a culorilor.
La sfârșitul evenimentului ”Tineretului Paint Party”, declarăm cei 15 m de pictură ca fiind primul manifest comun de creativitate și improvizație, prin care dorim să marcăm o altfel de Zi a Cartierului Tineretului.

Acumulatorul Urban si Tinetului Paint Party sunt evenimente organizate cadrul proiectului “Spaţii urbane în acţiune“, cea mai nouă inițiativă a Asociației Komunitas. ”Spaţii urbane în acţiune” propune soluții de abordare a 3 cartiere din București (Tei, Tineretului și Timpuri Noi) într-o manieră integrată și interdisciplinară, lucrând pe mai multe planuri complementare care vizează următoarele tipuri de activităţi: cercetare urbană pe tema spațiilor publice din cele 3 cartiere, evenimente comunitare și festivaluri urbane, intervenții urbane participative, educație urbană adresată elevilor din 5 școli/licee situate în cele 3 cartiere și bazată pe elemente de urbanism, antropologie urbană și implicare civică.
Proiectul se derulează în perioada 1 mai 2014 – 30 octombrie 2015, iar zonele de interes sunt 3 cartiere din București: Tei, Tineretului, Timpuri Noi.

fb event paint party

fb event AcUM

Leave a reply (we review all comments)