Stefania Batoeva – Angela is Sliding @ Galeria Nicodim

  • by

Stefania Batoeva – Angela is Sliding @ Galeria Nicodim
10 septembrie, 19:00

Avem deosebita plăcere de a vă invita la vernisajul expoziției Stefania Batoeva – “Angela Is Sliding”

Miercuri, 10 septembrie, ora 19
Palatul Cantacuzino, etajul 1
Calea Victoriei nr. 141, București, România

Perioada expoziției: 10 septembrie – 1 noiembrie 2014

Practica Stefaniei Batoeva se sustrage cu agilitate unei definiții formale. Suprapunând pictura și sculptura, lucrările ei caută să examineze și să transforme modul în care gestul contemporan este stratificat. Originea oricărei mărci a creației sale este definită de aspectele situaționale proprii nașterii unei lucrări: cum, când și unde; produsul final operează în relație cu spațiul și timpul din jurul fiecărui act de creație. La rândul ei, lucrarea funcționează într-un grad mai mare ca un joc despre ceea ce artista poate (sau nu) de fapt controla în timp ce operează într-un mediu istoricizat, într-un context al cadrelor contemporane, interșanjabile.

Cunoașterea fină și precisă a materialelor uzitate de către Batoeva (precum vopsea, ipsos și gudron) este altfel ascunsă, ea permițând acestora să definească și să inspire planurile sale tranzitorii. În timp ce acțiunile sale sunt explicabile și de neclintit – lovituri, zgârieturi, gesturi nervoase – forma lor finală persistă dincolo de o interpretare literală. Permițând materialelor fizice să influențeze direct gesturile sale, alchimia ulterioară din lucrările sale estompează abil linia dintre formă și abstractizare.
Acțiunea este sublimată prin momente de repaus; figurativul este obnubilat de o imprimare aparent organică.

Capacitatea Stefaniei Batoeva de a izola misterios și dihotomiza semnificația lucrărilor sale naște o practică în flux ritmic asupra propriei origini enigmatice.

Stefania Batoeva (n. 1981, Sofia, Bulgaria) trăiește și lucrează în Londra.

fb event

Leave a reply (we review all comments)