Vernisaj Adela Coman – Intind fire cum intind altii rufe @ Anca Poterasu Gallery

  • by

Vernisaj Adela Coman – Intind fire cum intind altii rufe @ Anca Poterasu Gallery
6 septembrie, 18:00

Dragi prieteni,
Sper că ați petrecut o vară frumoasă!

Vă invităm, sâmbătă 6 septembrie, începând cu ora 18.00 să vizionați intervenția designer-ului, Adela Coman – Întind fire cum întind alţii rufe, creată special pentru curtea interioară a galeriei.
“Întinzând fire în spaţiul public, accept posibilitatea unei confruntări inedite, brutale şi spontane, dar în același timp sunt conştientă de respingerea sau indiferenţa observatorului.
Dincolo de aspectul vizual al instalațiilor care pun în scenă tensiuni umane, proiectele mele sunt acte civice care încearcă să repereze şi să vindece relaţii complicate sau dezechilibre. Mă investesc în locuri cu puternice contradicții pentru a semnala o realitate socială.
Pentru mine, Plantelor 56 este un spațiu terapeutic, un loc magic unde vecinele venite la cafea dezleagă vrăji.
Mi-am dorit să pătrund mai adânc în intimitatea acestui spațiu, pentru a înțelege dinamica prin care funcționează.
De aici și ideea de a crea o structură de neutralizare a negativului în mijlocul curții, asemenea unui totem de protecție.
Interacțiunile umane din această scenă de teatru cotidiană mi-au servit ca bază de documentare pentru imaginarea instalației. Am încercat să traduc tensiunile dintre personaje prin crearea unor tensiuni între fire.
Forţa magică a structurii este dată tocmai de faptul că reprezintă metafora relațiilor umane din acest spațiu.” Adela Coman
Adela Coman ( n.1982, București) este designer și artist urban. A absolvit Facultatea de Istorie, iar de la cercetarea ei legata de costum, a continuat sa fie foarte legată de textile (scenografie, modă, tricourile AAH și 09:37, broderii). De doi ani trăiește și lucrează în Marseille. Creațiile ei sunt de fiecare dată unice si gândite pentru un loc, un context, un perete sau o strada anume. Firul este materialul ei fetiș – de la banalul fir de cusut, până la corzi de alpinism și fire electroluminiscente. Firul ales pentru accesibilitatea și versatilitatea lui, este deturnat pentru a spune povești prețioase și fragile. Vara aceasta, Adela a participat la Festivalul de Street Art, Cours Julien, organizat de Marseille Centre și a expus în cadrul Galeriei Complex ( Fils en Boite).
www.ouch-ouch.net

Expoziția lui Gheorghe Rasovszky, Art worker, poate fi vizitată în paralel.

Leave a reply (we review all comments)