Portret Urban cu Fred Fogherty (Fr) si Mirela Momanu @ F64 Studio

  • by

Portret Urban cu Fred Fogherty (Fr) si Mirela Momanu @ F64 Studio
6 septembrie, 10:30

Suntem înconjurați de oamenii orașului în orice zi și în orice moment. În autobuze sau în metrou, în drumul spre serviciu, în locurile unde ne facem cumpărăturile, la evenimentele la care participăm și în locurile în care ne relaxam, sau pur și simplu pe strada pe care pășim mereu.

Sunt persoane necunoscute, fiecare cu problemele și bucuriile sale, cu vârsta și preocupările aferente. Dar dacă ne oprim un minut din drumurile cotidiene și ne uităm în jurul nostru, putem vedea aceste “portretele urbane”, toți acești necunoscuți care surprinși de obiectivul aparatului foto, se transformă în portrete expresive și transmit emoții.

Seminarul își propune educarea vizuală a participanților pentru a sesiza expresii anume și a le capta, explicarea modul de relaționare cu persoanele fotografiate, limbajul trupului și expresivitatea personajelor, încadrarea personajului fotografiat în mediul ambient (strada), dar și setările necesare aparatului pentru obținerea unor portrete de impact.

Atelierul va concluziona studiul portretului urban printr-o expoziție, conținând cele mai bune lucrări din timpul sesiunii practice.

Atelierul face parte din proiectul „Fotografia în focus-Ediția I, Limbajul non-verbal în fotografie”, susținut de ARCUB și Primăria Municipiului București.

Partea teoretică a atelierului are loc la are loc la spațiul expozițional al magazinului F64 situat pe Bd. Unirii nr. 45, în intervalul orar 10:30 – 12:00

Partea practică va avea loc pe străzile oraşului: Centrul Vechi, Pasajul Latin. Plecarea se va face de la magazin.

Atelierul este gratuit.

15 locuri disponibile.

Pentru mai multe informații și înscrieri contactează-ne la ateliere@bucharestphotoweek.ro .

Despre Fred Fogherty (Franța)
După o carieră de 18 ani în arta spectacolelor live, Fred Fogherty decide să se plaseze în spatele lentilei aparatului de fotografiat pentru a împărtăși experiențele din trecutul, prezentul și viitorul său, și de a oferi noua sa viziune asupra lumii.

În timpul carierei sale, pe marile scene pariziene și europene, Fred Fogherty a susținut spectacole în cele mai renumite hoteluri ale lumii, cum ar fi „Le Byblos” Courchevel, „La Pomme de Pin” Courchevel, „Le Petit Canotier Cabaret” Paris, „L’Anapurna” Courchevel, „Royal Manotel” Geneva, „Le Prince Maurice” Mauritius, „Le St Geran” Mauritius, „Royal Mirage” Dubai, „Hotel Atlantis” Dubai etc.

Fred a realizat spectacole mari de divertisment, împreună cu Philippe Candelero (2004), pentru un public de peste 20.000 de oameni. Cu peste 300 de emisiuni tv, transmise de Reunion și RFO TV, cu propria sa emisiune TV: „Un tur petit chez vous” (2002/2004), „La Parenthese Fogherty”(2005/2009), și participând la Marmailleurs TV (2001/2002), în Reunion Island, apoi prezentând numere de mentalism în spectacol „Morning” MBC Dubai (2010), Fred a fost mereu prezent în cele mai bune momente tv. În săptămânalul „Le Journal de l’Ile” (2007/2009), are propriul său editorial.

Mereu inspirat de noi oportunități, Fred a creat o nouă afacere, în calitate de CEO : cabaretul „Blanche la principal” (2007/2009), în Insula Reunion.
Inspirat de romanul clasic „Ocolul Pământului în 80 de zile”, scris de autorul francez Jules Verne, Fred Fogherty și-a dorit să creeze o poveste proprie, cu un scop umanitar. Vizitând 14 țări în 80 de zile, susținut de organizații non-profit, Fred a oferit spectacole de magie pentru copii, aducând bucurie și lumină pe fețele lor inocente, oferind mesaje de dragoste și speranță. În acest turneu, Fred și-a descoperit un nou talent și o nouă pasiune, pentru arta fotografica.

În prezent este ambasador Fuji.

fb event

Leave a reply (we review all comments)