Photo quiz urban cu aparate foto de unica folosinta @ F64 Studio

  • by

Photo quiz urban cu aparate foto de unica folosinta @ F64 Studio
6 septembrie

Vlad Eftenie și F64 lansează o provocare pasionaților de fotografie și de incursiuni urbane: o tură foto prin București, cu aparate de unică folosință, la vânătoare de obiective urbane prezentate prin ghicitori!

Filmul este mediul de lucru poate cel mai adecvat pentru incursiuni street&urban: te lasă să te concentrezi pe subiect și nu pe tehnica, conectarea emoțională făcând imersiunea fotografică mai intensă, cu posibile rezultate surprinzătoare.

Utilizarea unei tehnici de lucru comune poate face și mai bine diferența între aptitudinile fotografilor. Descoperirea orașului devine așadar un bun pretext pentru a pune creativitatea la lucru, pentru a obține cel mai bun portofoliu fotografic – în cursa pentru marele premiu.

Agendă:

Având la dispoziție un aparat pe film cu 27 de cadre (inclus în prețul de participare de 40 lei), vă invităm să fotografiați creativ 10 locuri din București, pe care urmează să le identificați dezlegând seria de ghicitori de mai jos:

1. Sunt amplasată în mijlocul bulevardului Unirii. În zile caniculare fac spectacol prin felul în care știu să mă joc cu stropi de apă. Cel mai bine arăt la ora 19, când soarele mi se pune împotrivă.

2. Sunt un lăcaș de cult din Centrul Vechi, numele meu are rezonante grecești. Am o curte primitoare și liniștită și sunt monument de arhitectură. Să intri în liniște și să nu faci zgomot!

3. Sunt consemnată la locul de muncă și obișnuiesc să adăpostesc economii. Deși am ceas și pot privi cerul prin acoperiș, nu știu ce ora este. Tatăl meu este francez iar mama o distinsă doamnă victorioasă.

4. Am fost obligat să o port în brațe. Nu latră, nu mușcă, e cuminte. Câteodată mi-ar plăcea să o las puțin din brațe și să alerg împrejurul muzeului. Lumea râde de mine. Iarna nu mi-e frig deși ar prinde bine un ceai cald și o pătură.

5. Suntem patru frați în Piață. Deși unii dintre noi am trăit în epoci diferite, arătăm aproape la fel și lumea ne confundă. Nu am fost cu toții dotați cu cal, unii doar cu peniță și ceva cărți.

6. Ne jucăm la baza ei circulară. Sărim cu skate-ul sau cu bicla. Da, am cam avariat-o. Daca nu suntem acolo, privește în sus. Și ție îți plac cartofii prajiți, nu-i așa?

7. Sunt o clădire veche cu o haină nouă. Unii mă plac, alții nu, eu nu am ce face, m-am obișnuit cu contradicțiile. Am avut un trecut de care nu aș vrea să-mi amintesc, prezentul însă e pașnic, gometric, cu sticlă și cărămidă.

8. Deși am fost lovită în decembrie, acum mă țin bine, la fel ca și călărețul în șa din fața mea. Arăt bine în lumina înserării, dacă mă privești de la o oarecare distanță.

9. Sunt cea mai frumoasă din orașul acesta, cea mai fotografiată. De coloanele mele în stil ionic se sprijină multe modele în căutarea pozei perfecte, pe treptele mele stau mulți tineri. Pe umerii mei se așează porumbei. Înăuntru miroase cateodată a naftalină, dar suntele și armoniile muzicii sunt divine. Dați un leu și faceti o imagine memorabilă.

10. Am fost îmbrăcată recent în haine noi. Poți juca și popice dacă vrei, bilele au fost aruncate. Poți intra la metrou, te poți întâlni cu cineva drag în fața oricărui magazin dorești. Chiar și eu sunt curioasă, ce poză vei alege să faci?

Astfel, sunt 10 teme și 27 de cadre/film/aparat, pentru a avea și loc pentru încercări. Fiecare participant va lucra cu un singur aparat și va preda un portofoliu alcătuit din 10 imagini, cele mai bune alese, aferente fiecărei ghicitori. Vor fi 10 mențiuni, pentru cea mai creativă imagine care ilustrează fiecare ghicitoare, precum și trei premii acordate pentru calitatea întregului portofoliu. Imaginile se vor numerota în ordinea ghicitorilor și vor cuprinde și numele autorului, dupa exemplul : 1_Popescu_Ion, 2_Popescu_Ion, etc.

Aparatele – împreună cu fișa de lucru se vor ridica de la magazinul F64 în cursul zilei de sâmbătă 6 septembrie, după ce s-a achitat în prealabilo suma de 40 lei, online sau la casieria magazinului.

Cd-ul aferent fiecarui portofoliu se va preda ulterior tot la magazin, în cursul zilei de miercuri 10 septembrie. Nu este necesar ca fotografiile să fie scanate la rezoluție mare. Putem acorda asistență pentru servicii de developare și scanare.

Magazinul F64 este situat pe Bd. Unirii nr. 45, un pic mai sus de Tribunalul Mare, sediul nou.

Pentru orice informații și întrebări, contactează-ne la seminarii@f64studio.ro .

Juriul va fi alcătuit din Vlad Eftenie, Cătălin Nae (fotograf) și Ionuţ Trandafirescu (director Bucharest Photo Week).

Vom anunța rezultatele până la încheierea festivalului, adică până pe 15 septembrie.

Premiile photo quizz-ului sunt următoarele:

– 10 mențiuni (pentru cea mai creativă imagine care ilustrează fiecare ghicitoare), constând în: revista Love Issue, cartea De ce fotografia?, de Andrei Baciu, Cristina Țintă și Dorin Bofan, promoționale F64 și BPW
– Premiul al III-lea: premiu în bani – 250 lei
– Premiul al II-lea: premiu în bani – 350 lei

#bucharestphotoweek
– Premiul I: premiu în bani – 400 lei

fb event

Leave a reply (we review all comments)