De.Kolectiv 2014 @ Halele Carol

  • by

De.Kolectiv 2014 @ Halele Carol
6 septembrie, 22:00

Pe 06 septembrie Rokolectiv își schimbă iar prefixul. La inițiativa Goethe Institut, DE.KOLECTIV se muta pentru o noapte la Halele Carol (fosta fabrica Steaua Rosie/ Hesper), cu un program dedicat exclusiv muzicii electronice germane. DE.KOLECTIV revine anul asta cu două act-uri reprezentative pentru platforma experimentală Berlin Current: duo-ul post-industrial- techno Oake, excentricul texan adoptat de Berlin, Lotic, precum și doua figuri-cheie ale scenelor din Koeln și Hamburg: Christian S și Helena Hauff.

Oake (DE)
Oake sunt un duo a cărui estetică dark se trage din catacombele trecutului industrial și prezentul technoid al Berlinului, deși sound-ul raw, influențele folk și vibe-ul ezoteric îi plasează mai degrabă alături de act-uri post-industriale/noise britanice ca Demdike Stare, Carter Tutti sau Coil. Percuții tantrice, sunete electronice discrete, voci posedate, reverburi și distorsionări, o estetica inspirată din literatură și film sau, pe scurt Blackest Ever Black, un label fetișist cult din penumbre londoneze, unde Oake coabitează cu Raime, Lustmord, Cut Hands sau Psychic Youth.
http://oakemusic.tumblr.com
https://soundcloud.com/oake

Helena Hauff (DE)
Tot din anturajul Blackest Ever Black, dar ceva mai dedicată clubului, Helena Hauff este o DJ-iță / producătoare din Hamburg, rezidentă a ueber-legendarului club din port, Golden Pudel. Helena Hauff are reputația de a carboniza dancefloor-ul, cu seturi care migrează de la techno la acid, Chicago și minimal wave cu o dexteritate de invidiat. În producțiile proprii, sound-ul este analog și înregistrat ca live jam cu drum machines, sintetizatoare și un magnetofon. De ascultat albumul solo de debut, Actio Rectio, precum și colaborarea cu F#X la PAN records.
http://helena-hauff.com
https://soundcloud.com/helena-hauff

Lotic (DE/US)
Houston, we have a problem! Lotic s-a relocat la Berlin. Născut în Texas, J’Kerian Morgan, un producător excentric de r&b, bass și pop distopic, trăiește actualmente la Berlin, unde este rezident al evenimentelor Dissonance și Janus. La 24 de ani, Lotic este reprezentativ pentru o generație nouă de artiști americani care au fugit de American-ness, adică de acea condiție a artistului într-un context al nightclubbing-ului unde nu e loc pentru experiment și “ciudați”, iar ușile se închid la 2AM.
https://soundcloud.com/lotic

Christian S. (DE)
De Cómeme, label-ul care orbiteaza în jurul lui Matias Aguayo, am povestit deja în diverse ocazii, dar Christian S, DJ-ul care face Koeln-ul ceva mai wild de prin anii ‘90 încoace, e un nume nou la București. Un final de Dekolectiv cu povești house, sud-americane, africane și disco psihedelice, spuse à la Cómeme.
https://soundcloud.com/christian-s-1

fb event

Leave a reply (we review all comments)