Festivalul de jazz din Ciuc #6 @ Miercurea Ciuc

  • by

Festivalul de jazz din Ciuc #6 @ Miercurea Ciuc
22-24 august, 17:45

Festivalul Internaţional de Jazz, Miercurea Ciuc este un eveniment anual care nu trebuie ratat de iubitorii de jazz: voci şi formaţii extraordinare din ţară şi din strainatate vor interpreta o muzică sublimă, într-o atmosferă de excepţie.
Prin unicitatea sa în zona Ciucului, festivalul doreşte să continue să promoveze valorile şi estetica jazz-ului, dar şi valoarea muzicii şi concertelor live în general.
Totodată considerăm că atât spiritul multietnic, diversificat al festivalului, cât şi specificul muzical al său, oferă un bun prilej pentru promovarea diversităţii culturale şi a dialogului intercultural între cele trei etnii convieţuitoare în zona Ciucului.

În anul 2009 a fost organizat pentru prima oară Festivalul de Jazz de la Miercurea Ciuc, împreună cu soţii Daradics, sub denumirea de „Festivalul MiniJazz”. Cei trei organizatori au realizat festivalul dintr-un buget foarte mic, planificat iniţial ca şi un eveniment de familie al unui oraş mic, de aici a venit şi ideea denumirii. Intenţia a fost de a crea un eveniment unic şi deosebit, care să fie ceva nou pentru locuitorii oraşului, şi iubitorilor de muzică din împrejurimi.

Obiectivul principal a fost ca să arătăm cât ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​de variat şi de multicolor este acest gen muzical, ca să trezim interesul şi curiozitatea oamenilor, ca ei să îndrăgească muzica jazz. Are importanţă semnificativă, pentru noi să facem programul în aşa fel încât cel care va interpreta pe scenă, să apară nu numai artişti cunoscuţi, dar şi deosebiţi, iar printre aceştia să se afle şi artişti locali. Conform semnalelor primite de la publicul ediţiilor anterioare, am reuşit acest lucru, pentru care merită să spunem că nu a fost o iniţiativă zadarnică organizarea evenimentului.

Şi unde se află acum acest festival acum? Participă formaţii şi interperţi din ce în ce mai cunoscuţi din orice colţ al lumii, din Japonia până în America. La început artiştii veneau din Ungaria şi din România, apoi au venit şi din zonele îndepărtate ale Europei. Anul acesta, de exemplu, vin participanţi din America, India, Bulgaria şi Serbia. Începând din acest an, festivalul se prezintă a fi “Ciucan”, pentru ca şi străinii să găsescă pe hartă acest loc minunat, Cetatea Mikó din Miercurea Ciuc.

program

site

fb event

Leave a reply (we review all comments)