Bucharest Green Sounds Festival @ Parcul Herăstrău

  • by



Bucharest Green Sounds Festival @ Parcul Herăstrău
22 – 24 august, 15:00

Prima ediție a Festivalului internațional de muzică Bucharest GreenSounds Festival aduce pe scenă, în perioada 22 – 24 august, artiști de marcă, precum Jaya the Cat, Subcarpați, Boogie Belgique, Alexandrina, URMA, DJ Ravin & Theodosii Spassov, COMA, BaBa ZuLa, Maria Răducanu și mulți, mulți alții, în cadrul unui eveniment organizat în Parcul Herăstrău, de Primăria Municipiului București, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București.

Festivalul se va desfășura în zona Roaba de cultură, iar accesul va fi liber pe toată perioada acestuia.

Evenimentul dorește să ofere publicului o experiență complexă și adună, în același perimetru, spectacole de muzică, activități recreative și un spațiu culinar diversificat.

BAZARUL, una dintre principalele zone de interes din cadrul BUCHAREST GreenSounds FESTIVAL, va fi locul unde publicul se va putea bucura de o gama variata de produse si accesorii ce poarta semnatura unor branduri romanesti aflate in plina ascensiune pe piata, precum Lana Balana, Fuyor, Allkimik, Ma port romaneste, Utopic Art si Denimusic.

Lana Balana
Lana este o tanara creatoare din Romania care confectioneaza imbracaminte suprarealista inspirata din doua elemente contrastante: tehnologia moderna si motivele traditionale. Piesele sale pot fi gasite, mai degraba, intr-o galerie de arta sau intr-un muzeu, decat intr-un magazin comercial. Stilul inovativ al Lanei imbina uluitorul si absurdul in experimentele sale cu imprimeuri traditionale pixelate si camuflaj. Cu 8 colectii distincte la activ, Lana a reusit ca munca ei sa fie remarcata in competitii precum Puma Creativity Award (2012) si Young Creative Chevrolet Award – Romania (2012, 2013).

Fuyor
Fuyor este un brand proaspat definit, nascut din dorinta de a impleti armonios elemente de design vestimentar cu istoria si traditia romaneasca. Simbolul identitatii este reprezentat de fuior, un instrument de tors lana, canepa sau in, folosit inca din cele mai vechi timpuri romanesti. Prin insasi simbolistica de brand, Fuyor revitalizeaza valorile si elementele de tara care s-au pierdut o data cu timpul.
Tricoul Fuyor este diferit deoarece desenul lui este realizat de romani talentati avand ca inspiratie frumusetile tarii. Se evidentiaza prin materiale de calitate si finisaje impecabile, iar ineditul apare o data cu ambalajul deosebit: tricoul este livrat intr-un borcan, alaturi de un mic fuior de lemn.

Allkimik
Allkimik este un atelier de fotografie clasica aparut ca raspuns la ubicuitatea imaginii digitale si caderea in desuetudine a ideii de fotografie ca obiect. Atelierul propune o alternativa la avalansa de pixeli generata de democratizarea mediului, prin promovarea tehnicilor traditionale, alternative de realizare de imagini fotografice.
Allkimik propune servicii de imprimare analog, alb/negru sau cibachrome, guma arabica tricolora, cyanotipuri, stereograme, calotipii, precum și alte tehnici alternative de imprimare.
Vedeta atelierului o reprezinta, insa, procesul de ambrotipie, care, desi popular intre anii 1850 si 1890, a fost abandonat total pentru aproape 100 de ani. Acesta presupune pregatirea placii fotosensibile chiar inaintea expunerii acesteia intr-o camera cu burduf specifica secolului XIX. Tot procesul, la care participa si subiectul, este un mic spectacol vizual si olfactiv greu de uitat.

,,Ma port romaneste”

Dorinta de a introduce motive traditionale in creatiile vestimentare contemporane si utilizarea tehnicii handmade confera autenicitate si originalitate magazinului ,,Ma port romaneste”. Atat adeptii fenomenului handmade, cat si cei care doresc sa procure un obiect specific romanesc pot gasi aici ii, costume populare, produse de artizanat, ceramica de Horezu, podoabe autentice romanesti.

Utopic Art
La Utopic Art povestile se transforma in accesorii si escapade artistice. Stilul exuberant, dar si sensibil, apropie culori puternice pentru un look charismatic. Valoarea bijuteriilor de autor este data de modelele deosebite si unice abordate, precum si de posibilitatea personalizarii acestora dupa stilul si personalitatea fiecaruia.

Denimusic
O echipa de profesionisti pasionati de muzica de calitate, din toate genurile: blues, jazz, rock’n’roll, clasica, rock, country, muzica romaneasca traditională si usoara formeaza Denimusic. Tinta lor este de a le oferi ocazia, in special tinerilor si in general publicului, de a cunoaste si de a invata sa aprecieze muzica – arta sunetului.

BUCHAREST GreenSounds FESTIVAL se înscrie în seria evenimentelor dedicate celebrării a 555 de ani de la prima atestare documentară a Bucureștiului. Proiectul presupune sărbătorirea Bucureștiului printr-un festival de anvergură, în ton cu trăsăturile definitorii ale orașului nostru: dinamic, colorat, eterogen și, nu în ultimul rând, plin de viață.

fb event

Leave a reply (we review all comments)