feeder insider w/ Golan

Alex, Charlie, Mihai și Ernesto, membrii formației Golan, vin din background-uri diferite și au experimentat cu tot felul de stiluri muzicale. Acesta este motivul principal pentru care sunetul lor este o combinație de muzică electronică cu vibe-uri nu disco și house, acompaniată de un live act care este signature-ul Golan. În insider-ul de săptămâna aceasta, i-am cunoscut mai bine pe băieți și am aflat mai multe despre muzica lor, pentru interviu,

Keywords: live band, melodic, teamwork, action

Hello, Golan!

Iată ce ar vrea feeder să știe despre tine:

(please, fill in the blanks…)

Sound-ul Golan, în câteva cuvinte… un mix între digital și analog.
Îmi doresc să învăț… kick boxing.
Instrumentul meu preferat este… pianul.
Mă liniștește… xilofonul.
În timpul liber, îmi place să… nu-l fac timp liber.
Un loc din București pe care îl iubesc… complicat de ales doar un loc… aici am crescut, sunt foarte multe locuri dragi, Bucureștiul are farmecul lui de junglă urbană
Prin muzica mea, vreau să… distrez un pic publicul, să uite de problemele săptămânii care tocmai a trecut.
Arta mi-a dovedit că… încă nu mi-a dovedit nimic, noi ne străduim să îi dovedim ei.
În 5 ani… sperăm să ne aducem aminte de interviul ăsta, că ar fi printre primele.
3 track-uri numai bune de pus în playlist…


Active Child – Johnny Belinda (Matthew Dekay Remix)


High Heels Breaker – Come Easy feat. Sarah Palin (David August Remix)


Gorje Hewek & Izhevski – Last Night

AMG: Hello, Golan, bine v-am găsit! Muzica voastră e unică tocmai pentru că aveți background-uri diferite. Care este trecutul vostru și cum ați ajuns împreună?

Golan: Alex a cântat în câteva trupe, Mihai este un producător cunoscut pe scena românească, Charlie vine din muzica electronică. Cuplajul s-a realizat datorită prieteniei dintre Charlie și Alex, și dorinței de a face ceva nou. Ernesto e sosit direct din Cuba pentru acest proiect, iar Mihai a apărut ulterior din dorința lui de a se implica.

AMG: Faptul că aveți un live band vă permite să experimentați în multe feluri, acesta este și elementul care vă diferențiază și vă oferă un sound anume. Cum reușiți să combinați muzica electronică cu un live, cât de mult diferă munca de studio de cea pentru un live session?

G: Munca de studio e mai complicată. Acolo se consumă cel mai mult timp, multe piese nu apucă un final din diverse motive, se pierd ore, se revine asupra lor, se părăsesc din nou pe când live-ul e mult mai antrenat, ar putea fi comparat cu ieșirea din oraș într-un loc nou contra statului în casă. Preferăm acțiunea.

AMG: Apropo de instrumente, care sunt preferatele voastre, cu ce ați crescut și ce vă place acum? (software tools included)

G: Păi cam ce se vede pe scenă e ce ne place, mai folosim Ableton și Reaper.

AMG: O formație presupune, printre altele, și mult teamwork. Aveți fiecare un rol anume? Cum se naște o piesă Golan, cum decurge munca de creație?

G: Da, fiecare are un rol în vederea consolidării comunei. Sunt taskuri diferite pentru toți, de la management până la produs final live, fiecare are în vedere altceva. Nu avem o rețetă pentru producția noastră, câteodată începe cu o măsură de tobe, altădată cu armonie, cum ne vine la ureche și apoi la mână. Se ascultă ideea apoi se lucrează peste, fiecare se străduie să dea ce e mai bun pentru piesă.

AMG: Că tot veni vorba de viitor, vorbeați la un moment dat de faptul că nimic nu a fost plănuit cu Golan, că a fost făcut din suflet și a venit de la sine. Cum ați dori să ajungă sound-ul Golan și ce alte dorințe mai aveți pentru acest proiect? Cât despre planuri, pe unde veți mai pune muzică anul acesta?

G: Și noi învățăm din mers, suntem fericiți că facem parte din asta. A ajuns un stil de viață, dacă prindem 5 ani, 10 ani este deja un bonus, pentru că e foarte greu să prevezi viitorul în treaba asta. Deocamdată savurăm fiecare zi. Concerte Golan or să tot fie prin capitală și prin țară, noi doar sperăm să aducem ceva nou de fiecare dată.

AMG: Cum vi se pare că stă Bucureștiul la capitolul muzică electronică & nightlife și ce schimbări credeți că ne-ar prii tuturor, atât publicului cât și artiștilor? Care sunt locurile voastre preferate când vine vorba de party-uri?

G: Cred că prindem exact perioada de glorie la cum se mișcă treburile în oraș. Porțile s-au deschis pentru toți artiștii străini, lumea e informată și există public pentru orice. Nu putem decât să ne bucurăm.

AMG: Site-ul nostru a împlinit 10 ani. Ce rol a jucat în viața voastră și ce v-ar plăcea să vedeți de la el în viitor?

G: La mulți ani de www. Știm site-ul încă de la inceput, alea 4 opțiuni s-au transformat între timp în zeci de opțiuni, e un ghid rafinat de going out, și un propagator de informație bine filtrată de niște oameni mișto.

AMG: În încheiere, povestiți-ne cum a fost în Berlin, la filmările clipului vostru. Când îl lansați?

G: Berlinul are un farmec aparte din două motive: 1- Oamenii Berlinului și 2 – locurile care fac Berlinul ceea ce este, combinație care era perfectă pentru clipul următorului single. S-a golănit mult prin toate parcurile alea, pe toate străzile mai emblematice, s-a stat afară 10 ore pe zi, deci s-a lucrat mult.

AMG: Mulțumesc, big up!

Photos by Neon

Leave a reply (we review all comments)