Apel de proiecte: programul Spaţiu expandat, tema Insider and Outsider

Asociaţia Volum Art lansează un nou apel de proiecte pentru programul Spaţiu expandat, cu tema Insider and Outsider. Apelul este deschis în perioada 31 iulie – 31 august 2014.
Spaţiu expandat este un program de artă publică ce îşi propune activarea spaţiului public urban prin intervenţii temporare ce variază de la sculptură sau instalaţie la performance. Pornind de la convingerea că arta nu devine publică doar datorită amplasamentului, dimensiunea publică având conotaţii sociale şi politice și fiind dată de alegerea întrebărilor pe care le investighează sau le pune în discuţie, anul acesta le propunem artiștilor să chestioneze problematica definirii sociale a individului din prisma accesului sau apartenenței acestuia la un anume grup, comunitate, statut sau cultură.

Locul de amplasare al lucrărilor va fi Parcul Izvor, Bucureşti, un spaţiu aflat în imediata vecinătate a Casei Poporului, de aceea invităm artiştii să exploreze tema propusă pornind de la această clădire iconică a Bucureştiului, fără a se limita însă la aceasta.
Artiştii sunt invitaţi să propună lucrări site-specific (sculpturi, instalaţii, sculpturi-obiect, etc.) şi performance, avînd în vedere tema lansată şi locul amplasării. Termenul de sculptură trebuie perceput într-un sens mai larg, acesta definid un domeniu ce s-a extins considerabil din anii 60 până astăzi şi poate cuprinde o multitudine de forme de exprimare artistică. Proiectele propuse trebuie executate special pentru Spaţiu expandat Insider and Outsider și să fie la prima prezentare (să nu mai fi fost prezentate în cadrul altui proiect, expoziţie, eveniment, etc.).

În cadrul proiectului sunt invitaţi artistul Mihai Balko şi echipa formată din Ioana Ciocan şi arhitecţii Bogdan Ciocodeică şi Diana Roşu.

Manager de proiect: Judit Balko

Regulamentul se poate consulta pe site-ul Spațiu Expandat.

1 thought on “Apel de proiecte: programul Spaţiu expandat, tema Insider and Outsider”

  1. Pingback: Apel de proiecte: programul Spaţiu expandat, tema Insider and Outsider | Urban Culture

Leave a reply (we review all comments)