Karpov Not Kasparov [RO] vs. The Fan [DE] @ Question Mark

  • by

Karpov Not Kasparov [RO] vs. The Fan [DE] @ Question Mark
2 august, 23:00

The Fan:
facebook
site

Karpov Not Kasparov:
facebook
site

fb event

Despre The Fan (Germania):
Duo-ul berlinz a suprins inca de la aparitie printr-un intens pop psihedelic ce este uneori atat de perfect doar a textelor anarhice il pot distinge de mainstream.
Citate din diferite epoci ale culturii pop fuzioneaza intr-un eclectism sofisticat, usor de recunoscut, inspirat de sunetul cluburilor din Berlin, de la zumzetul de scene urbane la zonele de muzica, arta, moda si performance.
Spectrul vocal al lui D Lorry Anne evolueaza de la nervozitate la o fragilitate la fel de dulce ca zaharul, atunci cand abordeaza teme ca dragostea sau implementarea intr-un sistem ce uneori face ca aerul sa devina irespirabil.
In 2013 trupa a lansat albumul de debut, „Theft Yuck Mess” (o anagrama a sintagmei „fuck the system”), ce s-a bucurat de un succes imens in randul ascultatorilor.
Trupa The Fan poate fi usor reprezentata prin sintagma: „Cu cat te uiti mai atent, cu atat poti descoperi mai mult.”

Despre Karpov not Kasparov:
Karpov not Kasparov este un proiect nascut in 2009 ca un joc muzical de reactie si contra-reactie intre un drum machine si un synth vintage. De-a lungul anilor au folosit mai multe variante ale numelui ca Karpov vs. Kasparov, KarpovKasparov sau Trio Karpov Kasparov. Duo-ul a incorporat de atunci un artist vizual si doi performeri de dans contemporan. Asa a rezultat un act teatral experimental ce se intampla pe loc cu soundtrack-ul in timp real. Multe din aparitiile de pana acum au fost in locatii mai degraba neconventionale ca o frizerie, o biblioteca publica, un sanatoriu de batrani, toaleta unui restaurant sau un magazin de pantofi. In toamna lui 2011 Local Records a lansat EP-ul denumit “Soundtrack for a game of chess”. In scurt timp EP-ul a fost declarat printre cele mai bune materiale discografice ale anului de catre Radio Romania Cultural si Radio Europa Libera si a fost declarat “Albumul lunii” de catre Vice Magazine. In primavara lui 2012 trupa a avut o serie de concerte live a caror energie a fost marita de prezenta pe scena a unei baterii live. In toamna aceluiasi an trupa a fost intr-un turneu european in Budapesta, Viena si Berlin urmate de Chisinau si Sofia in primavara lui 2013.
In luna decembrie a lui 2013, apare cel de al doilea release KnK : “Soundtrack for a game of chess (part two)”, lansat la Local Records.
EP-ul se poate asculta si downloada gratuit de la acest link: http://localrec.ro/?p=2797

Leave a reply (we review all comments)