Vernisaj The Iron Sin – Misha Diaconu, Elena Ilash, Florin Marin și Răduț Irinel @ Imbold, Galeria

  • by

Vernisaj The Iron Sin – Misha Diaconu, Elena Ilash, Florin Marin și Răduț Irinel @ Imbold, Galeria
31 iulie, 20:00

Imbold, Galeria prezintă expoziția The Iron Sin semnată de patru tineri sculptori în metal: Misha Diaconu, Elena Ilash, Florin Marin și Răduț Irinel. Vernisajul va fi sărbătorit de un concert special semnat Maria Balabaș (voce, claviaturi) și Mihai Balabaș (vioară/ chitară/ efecte).

Misha Diaconu expune seria „The Sin” în care a adus tentația ca personaj principal, acea tentație care te poartă spre păcat. Buzele reprezintă forma pe care a găsit-o ca fiind foarte sugestivă pentru tema aleasă. „Cărnoase, glamour, apetisante, buzele sunt, de fapt, un simbol al acelor lucruri care ne tentează și ne îndreaptă către păcat.” spune Misha Diaconu.

Elena Ilash spune că atunci „când începi să prelucrezi o bucată de fier, la cald, el devine cameleonic sub foc. Întâi negru, apoi albastru, pe urmă parcă înnobilându-se vrea să fie galben-auriu, apoi alb curat, iar când nu mai e sub binecuvântarea focului, se stinge în roşuri, înfăşurându-se în scoarţa oxidului ca într-o coaja de ou din care vrea ulterior să se elibereze, să se releveze.” Ea a creat prin fier povești, cu personaje de legendă misterioase și fără a avea un sens deplin.

Răduț Irinel expune la Imbold, Galeria lucrarea „Fomor”, o reprezentare artistică în metal a unei creaturi mistice provenită din mitologia celtică despre care se spune că ar fi populat ținuturile Irlandei fiind asemănați cu titanii din perioada Greciei antice. „Prin lucrarea de față se vrea a fi recunoscută transcendența spirituală dintre om și animal inspirată din lucrarea scrisă a lui Omraam Aivanhov și anume „Alchimia” sau „căutarea perfecțiunii” mai exact capitolul „Moștenirea regnului animal”.

Florin Marin spune „Despre colectia rochiilor de metal că e un must do. Seria de rochii interpretate din metal a început cu un experiment reușit de transpunere antitetică. Un obiect vestimentar feminin aparent fragil a devenit obiect de sculptură.” Rochiile sculptate sunt puternice, dar și rigide, ascuțit si detaliate. Florin a îmbrăcat toate aceste forme în simboluri, le-a traforat pentru a obține delicate dantelării in metal.

fb event

Leave a reply (we review all comments)