Haze Delivery @ Train Delivery 2014 (video)

  • by

Haze Delivery @ Train Delivery 2014 (video)

” Intotdeauna mi-a placut gara de nord pentru diversiteatea ecosistemului dezvoltat si cimentat in generatii de aurolaci, tigani, navetisti, alcoolici, davaisti, mici furaciosi, de la odraslele subsolului la taximetristi, pana la bordelele din proximitate. Pe de cealalta parte, studentii din provincie, oameni de afaceri, straini, adolescenti exuberanti spre mare, batranei in vizita la nepoti.

Este unul dintre cele mai complexe noduri sociale, care cred ca are deja piata proprie bazata pe cerere si oferta. Toate elementele de mai sus convietuiesc impreuna cu mici interactiuni, de cand e gara, dar tot de cand e gara nu s-a mai intamplat ca toti cei mentionati sa se distreze impreuna, sa se distreze pana la a simtii nevoia sa se ia in brate. Sau din alta perspectiva: pana ce politia a uitat ca e politie si a savurat, pur si simplu, ce se intampla cu un zambet pana sub urechi.

Asta s-a intamplat la Haze Delivery, la scena delahaze.fm din cadrul Train Delivery, dar cu precadere vineri la ultimul act inainte de inchidere, cand Manki (dj cu state vechi, Ex Manki & Stieb), a apelat la un volum al muzicii dublu fata de ce fusese pana atunci si la cei “spre 10” ani de pus muzica pt a “manipula” publicul. Totul a inceput cu un public de 2 persoane in fata panoului de informatii. Atmosfera s’a construit gradual. Cele 2 persoane, s’au transformat in 10, cele 10 in 30 si tot asa pana la peste 100 de persoane, care stateau si dansau timid pe loc. La scurt timp au aparut ceva localnici ai garii de nord care au inceput sa danseze, sa rada, sa vorbeasca cu dj-ul. A aparut si politia, care initial venise sa ia un aurolac, doi la picioare, dar foarte rapid s’au amestecat cu publicul si “executau” si ei o manifestare usor euforica impusa de Manki. Mai erau si negustorii din gara, publicul de la cealalta scena, erau si navetistii, calatori catre diverse locatii, erau si prostituatele de toate genurile, cu sau fara operatie, cu sau fara pestele lor. In jumatate de ora, totul se transformase in cel mai colorat peisaj social vazut de mine pana acum care, daca nu era intrerupt de rigorile garii, tinea pana dimineata.

Succesul experimentului nu a fost dat numai de anturarea tuturor claselor sociale posibile, ci faptul ca dansau impreuna, se luau in brate, radeau unul la altul si cel mai important, totul sub privirea politiei care zambea, zambea sincer. Se simtea bine. Lucurile au continuat si sambata la Karpov not Kasparov si duminica la AKUIAKU. Don’t get me wrong, tot programul a avut vibe-ul de cantare in piata A-dam, dar in aceste 3 momente lumea s’a deschis… la orice, s’a uitat de ego, ierarhii, functii si numarul de gloante din dotare.

Multumim artistilor participanti si respect fata de pasiunea cu care fac lucrurile, echipei Train Delivery, Music Gear, Carol 53 pentru ajutor, Staff’ului garii de nord, Buticului din fata scenei (pt ca ne-a tinut berea la rece) si mai ales lui Cristian Neagoe. Asta a fost haze delivery 2014. Next year, same place. ”

http://delahaze.fm

https://www.facebook.com/delaHazefm

Leave a reply (we review all comments)