NNN. No News Newsletter @ Make a Point

NNN. No News Newsletter @ Make a Point
19 iunie, 19:00

No News Newsletter a ajuns la final! Vă aşteptăm joi, 19 iunie începând cu ora 19 să vă asundeţi de ploaie la Make a Point.

No News Newsletter este un dialog vizual, bazat pe complementaritate, între Cosmin Haiaș şi Sorin Oncu. Fiecare vede în celălalt un aliat în construcția unui discurs critic la adresa unor lipsuri ale sistemului politic actual. Contestarea tiparelor discriminatorii bazate pe prejudecăţi foarte puternic îndrădăcinate în mentalul colectiv reprezintă o miză şi un reper în lectura politică a instataţiilor expuse.

Expoziţia este construită ca un rebus simbolic format din reciprocitatea semnificaţiilor puse în operă de cei doi artişti. Traseul vizual se bazează pe empatie, puneri-în-operă similare, anxietăți comune și nu în ultimul rând un discurs vizual subordonat unei rațiuni critice la adresa limitelor ideologiei naționaliste şi al politicilor totalitare.

Cosmin Haias (n. 1968, Oradea, România) trăiește și lucrează în Timișoara. În 1993 a absolvit Institutului Politehnic Traian Vuia, secția Automatizari și Calculatoare, iar în 2006 a Facultatea de Artă din Timișoara. Expoziții personale: “Ne-stare de fapt”, Galeria Calina, Timișoara (2010).
Sorin Oncu (n. 1980, Pacevo, Serbia) trăiește și lucrează în Timișoara. Absolvent al Facultății de Arte, Timișoara și membru fondator al asociației LGBTeam. Expoziţii personale: “Still Life 3 Decommissioning” 59 Rivoli, Paris (2013), “Izomorfism” Atelier 030202, București, “ECO”, Galeria Calina, Timișoara (2009).
###

Make a Point

Make a Point este o Asociație culturală înființată în anul 2009 de către trei oameni de artă: criticul de film Viorica Bucur, regizorul de film documentar Mădălina Roșca și artistul vizual Alma Cazacu, care aduce cultura mai aproape de oameni. Geografic vorbind.
Asociația organizează expoziții, spectacole, proiecții de film, seminarii, workshop-uri și este un spațiu dedicat expunerii de lucrări și mesaje ale creatorilor contemporani într-un loc aparent inaccesibil artei: o fostă hală a Postăvăriei Române. În 2012 și în 2014, Make a Point a câștigat Premiul al II-lea și respectiv al III-lea pentru Artă și Cultură la Gala Societății Civile.

Pentru programări sau alte informații ne găsiți la point@makeapoint.ro

Daca nu ați mai fost la Make a Point, urmăriți link-ul:
makeapoint.us4.list-manage.com

Tags:

Leave a reply (we review all comments)