Atelier de dans contemporan condus de Attila Bordas @ CNDB

Atelier de dans contemporan condus de Attila Bordas @ CNDB
13-18 iunie

Cursul ofera posibilitate de a experimenta dansul contemporan prin intermediul grupului si se adreseaza dansatorilor, iubitorilor de dans, actorilor, studentilor de la actorie. Vom lucra in principal cu grupul, desi fiecare participant in paralel va avea ocazia sa isi experimenteze singur corpul si dansul. Vom folosi pentru aceasta tehnici de dans contemporan si improvizatii de grup, vom analiza expresivitatea in dans si vom incerca sa aflam ce este dansul pentru cei care il genereaza si pentru cei care privesc – cum trebuie perceput, cum transmitem, pentru cine, prin ce, de ce. Prin senzatia de grup si prin legaturile ce se creeaza intre oameni din grup vom ajunge la o cunoastere mult mai profunda a ceea ce inseamna dans.

Atelierul se va desfasura, la CNDB, Sala Stere Popescu (B-dul Marasesti 80-82) intre 13 si 18 iunie, dupa urmatorul program:

13 iunie – orele 19.00 – 21.30
14 si 15 iunie, 14.00 – 17.00
16, 17, 18 iunie, 19.00 – 21.30

Attila Bordás este regizor, coregraf, dansator, actor, poet, Dj. Crede in interdisciplinaritatea artelor performative si creeaza spectacole de teatru-dans, teatru fizic si teatru liric. Preda de mai multi ani ateliere de dans si teatru in Romania si in Ungaria. A inceput cu studii de balet clasic, dans popular (maghiar), dans modern si dans contact in cadrul sectiei de coregrafie a liceului de arta din Sf. Gheorghe, cu conducerea profesorilor Gizella Benkő, Prune Gabriel, Ivácson László, Ivácson Gizella, István Kiss, Endre Virág si Orza Calin. A fost membrul trupei de teatru underground Osonó timp de 6 ani, ca actor, trainer si asistent regizor. Intre 2006 – 2009 – studiaza in Bucuresti la U.N.A.T.C la sectia de coregrafie, dupa care a termina regia de teatru la U.A.T/ Targu Mures, sub indrumarea regizorului si pedagogului, László Babarczy. In 2004 participa la un atelier sustinut de Adrienn Hód (Ungaria), studiind tehnici de dans din domeniul expresionismului german si se indragosteste definitiv de dansul contemporan. Dupa asta incepe sa-si dezvolte un stil propriu, cautand elementaritatea, expresivitatea si emotia in dans. Activitatea sa este atat una pedagogica cat si una creativa, realizand spectacole de teatru si coregrafii. În calitate de coregraf, pe langa teatru si dans, este solicitat si pentru realizari ale spectacolelor in aer liber, opera si musical. Lucreaza alaturi de regizori ca Silviu Purcarete, Péter Novák, Cristi Juncu, Miklós Bács, Dragos Galgotiu, Stefan Iordanescu, Cristian- Theordor Popescu, Annamária Gombár si multi altii. Ca interpret a avut norocul sa lucreze cu coregrafi ca Ferenc Novák, Gigi Caciuleanu, Tony Gatlif (film), Adrien Hód, Vava Stefanescu, David Zinder, Josip Bartulovic, Kulik Johanna, Arcadie Rusu, Orza Calin, László Ivácson, Árpád Könczei, Sergiu Anghel. Cauta calitatea, adevarul artistic si originalitatea, prin tot ce face.

Pretul intregului atelier este de 300 lei si se achita integral la inceputul atelierului, in data de 13 iunie. Inscrierile se fac pe adresa cursuri@cndb.ro.

Leave a reply (we review all comments)