Actiune invizibila / Atelier ERRO Grupo @ CNDB

Actiune invizibila / Atelier ERRO Grupo @ CNDB

Nu exista un loc mai bun decat spatiul public pentru cei care vor sa integreze arta si viata. Abandonul conventiei artistice este posibil doar atunci cand renuntam la numele de pe afis, cand renuntam la a anunta piesa, cand ne debarasam de tot ego-ul nostru artistic, cand dorinta de a actiona inseamna transformarea spatiilor si a oamenilor si nu cea de a pasi pe cararile deja batute ale artei in zonele sale prestablilite.
Atelierul Actiune invizibila se va concentra pe propunerile si tehnicile Teatrului Invizibil al lui Augusto Boal, posibilitatile sale artistice si politice dar si asupra problemelor etice care decurg de aici, prin analiza mai multor practici care folosesc aceasta strategie. Avand la baza o cercetare indelungata a realatiei dintre performer, spatiu public urban si trecatori vom face exercitii legate de aceasta folosind Actiunea Invizibila – o strategie pe care ERRO Grupo o aplica in mai multe dintre spectacolele sale si in practica de cercetare.
Workshopul sustinut de membrii ERRO Grupo – Pedro Bennaton, Luana Raiter si Luis Enrique Cudo – se adreseaza performerilor (si nu numai), incepatori sau avansati, care urmaresc sa lucreze in spatii publice. Filosofia si practica ERRO Grupo vede arta teatrala si performativa ca interferenta in viata orasului, dar si o importanta practica politica, colectiva si individuala. Respectand filosofia lui Boal, acest workshop este deschis celor cu experienta in arte performative, urmarind intalnirea unor participanti din diverse domenii (muzica, arte vizuale, inginerie, arhitectura, filosofie, geografie etc.).

Atelierul are loc in zilele de 19 si 20 iunie, intre orele 15.00 si 19.00, la Centrul National al Dansului Bucuresti (B-dul Marasesti 80-82).
Sunt doar 15 locuri disponibile. Va rugam sa trimiteti un paragraf de aproximativ 200 de cuvinte despre interesele si practica voastra in domeniul ales la adresa cursuri@cndb.ro.

Ideal, prezentarea ar trebui facuta in engleza.
Inscrierile se fac pana in data de 15 iunie. Pretul atelierului este de 70 lei si se achita integral la inceputul atelierului.

ERRO Grupo a luat fiinta in 2001 in Florianopolis, Santa Catarina, Brazilia. Prin constructia de situatii in spatiul public, grupul cauta legaturile dintre diferite limbaje artistice, performer, invazia spatiului public si diluarea artei in viata de zi cu zi. Folosind practica sa situationala, ERRO intervine in fluxul zilnic, peisajul si mediile urbane mereu in cautarea unor altor feluri de a trai si de a se insinua in oras. Explorarea spatiului are loc prin prisma arhitecturii, semnificatiilor si discursurilor prezente in oras cu scopul de a gasi posibile situatii si relatii intre cei care circula pe strada. In cei 13 ani de teatru de strada, interventii si performanceuri urbane, ERRO Grupo a castigat numeroase premii si a circulat in mai bine de 60 de orase in Brazilia. International, ERRO si-a prezentat creatiile in New York si Austin, Texas (SUA), Buenos Aires (Argentina) si Bogota (Columbia). Intre anii 2010-2012, grupul a primit unul dintre cele mai importante granturi de finantare din Brazilia – Programul Cultural Petrobras. ERRO are o relatie constanta cu Hemispheric Institute of Politics and Performance, in cadrul careia a prezentat spectacolul Pedra la New York si a sustinut workshopul Actiune Invizibila la Tisch School of the Arts, New York University in 2013. In luna iulie ERRO Grupo sustine un turneu european in Barcelona, Paris si diferite orase din Romania cu piesa Geografia inutil… scrisa de dramaturgul roman Peca Stefan, in urma unei perioade de lucru de o luna cu ERRO Grupo in Florianopolis. Tot in cadrul aceleiasi colaborari are loc si workshopul Actiune Invizibila la Bucuresti.

Leave a reply (we review all comments)