Scena Electronica la Blaj aLive 2014: Matias Aguayo, Coma, Matthias Meyer și invitații lor @ Câmpia Libertății, Blaj

Primele confirmări pentru Scena Electronica de la Blaj aLive 2014: Matias Aguayo, Coma, Matthias Meyer și invitații lor @ Câmpia Libertății, Blaj
7-8 iunie

O nouă scenă prinde viaţă la Blaj aLive în weekendul 7-8 iunie cu invitați de seamă din industria muzicii contemporane electronice internaționale, într-un context foarte special: Matias Aguayo, Tobias Thomas, Coma Live, Matthias Meyer şi Barnt sunt primele confirmări pentru Electronica Blaj aLive 2014.

Născut în anul 1973 în Santiago de Chile, Matias Aguayo a petrecut anii ‘90 în Koln (Germania), contribuind la scena muzicii electronice a oraşului ca DJ în diverse cluburi, printre care legendarul Liquid Sky. Aguayo şi-a organizat şi propriile petreceri şi s-a asociat cu actori locali precum Michael Mayer şi Dirk Leyers. Ceea ce îl diferenţiază cu adevărat de alţi DJ (în afară de simţul excepţional pentru muzica percusivă de tip upbeat) este BumBumBox-ul: o serie de petreceri gratuite, intime, în aer liber, pe care le organizează pe străzile din Buenos Aires, Rio de Janeiro, Asuncion, Sao Paulo, Medellin, Santiago de Chile și alte metropole din America de Sud. Afinitatea sa pentru piese cu un final efervescent pe ringul de dans se regăsește și pe ultimul album, ”The Visitor”.

Tobias Thomas, născut în 1970, a fost membru al familiei Kompakt încă de la început. Lucrează ca DJ din 1990 şi a fost implicat în numeroase proiecte şi colaborări, printre care Forever Sweet şi Thomas Mayer. A remixat alături de Dettinger, Superpitcher, Jorg Burger, Geiger, M. Mayer şi Reinhard Voigt. Fost editor al revistei muzicale nemţeşti SPEX, a realizat interviuri cu Sven Väth, The Pet Shop Boys, Westbam, Depeche Mode, Wolfgang Tillmans, Erlend Øye, Justin Timberlake şi mulţi alţii.

Furnizori ai stomp-ului din Koln încă din 2007, grupul Coma ştie cum să incite mulţimea. Marius Bubat şi Georg Conrad au găsit propria cale de a dărma barierele dintre cultura cluburilor şi cea a concertelor live. Au reuşit să câştige publicul aproape instant prin muzică electro infuzată cu pop, lucrând cu laptop-uri, chitare, sintetizatoare şi microfoane.

DJ, producător şi artist cheie al Liebe*Detail, Matthias Meyer provine din liniştitul orăşel Lueneburg de lângă Hamburg, Germania. Matthias a ieşit în lumina reflectoarelor cu abordarea pasională a stilurilor tehno şi house. Dragostea sa pentru muzica plină de substanţă destinată cluburilor, pentru viaţă şi sentimente l-a motivat să lucreze din ce în ce mai mult în această arie.

Artist german şi DJ, Barnt a fondat casa de discuri Magazine cu Crato şi Jens-Uwe Beyer în 2010, fiind, de asemenea, şi un membru de bază Cologne Tape, Magazine şi Zeit 2. EP-ul de debut “What Is A Number, That A Man May Know It?” a devenit imediat un clasic Modern Kosmische în 2010, fiind susţinut de Daphni, Four Tet, Dixon, Optimo şi Tale Of Us. Cariera solo explozivă a lui Barnt l-a condus către lansarea „Geffen” pe EP-ul legendar al lui Cómeme, „The Power of Now”. Aflată în fruntea clasamentelor, piesa a ajuns pe locul 14 în topul 50 Resident Advisor în 2012.

Pentru informații detaliate vă așteptăm pe blajalive.ro și facebook.com/blajalive. Ne vedem pe Câmpia Libertății, între 7-8 iunie 2014, pentru o experiență totală de festival. Blaj aLive este un proiect inițiat de către Bosch-Rexroth, organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Blaj și Consiliul Județean Alba, prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, proiect dezvoltat de ARTmania Events.

Leave a reply (we review all comments)