Nostalgia 77 (UK) – live performance @ Control

Nostalgia 77 (UK) – live performance @ Sala Berlin în cadrul Green Hours City Jazz Fest
30 mai, 23:00

Vineri 30 mai, de la ora 23:00, Control va gazdui concertul trupei britanice Nostalgia 77.
Ben Lamdin aka Nostalgia 77, creatorul acestui proiect muzical, aduce pe scena muzicală internaționala o experiență organică bogată ce îmbină stiluri de jazz, pop și soul într-o joacă a intrumentelor și percepției.

youtube.com/watch
facebook.com/nostalgia77music

fb event

În 2014 se împlinesc 20 de ani de la nașterea clubului Green Hours, ocazie care a prilejuit și un upgrade a celei de-a 6a ediții a festivalului, care se va desfîșura în 4 locații diferite, pentru a întîlni jazzul în formele sale actuale, mereu diferit, mereu proaspăt, mereu incitant.

Proiectul Nostalgia 77 (aka Ben Lamdin ) a aparut in 2002, cu un sound complex, puternic, bazat pe ritmuri funk upgradate la sonoritatile acelui moment. Din acel moment a urmat o perioada foarte prolifica pentru Ben Lamdin, care a produs multe albume intr-o perioada scurta de timp, albume in care au fuzionat multe stiluri si influente, culminand in 2007 cu inovativul album nu-jazz ‘Everything Under The Sun’ premiat la ‘Gilles Peterson BBC Worldwide Awards’ ca ‘Jazz Album of the Year’. Succesul albumului l-a condus pe Ben spre o fuziune de compozitii jazz si soul produse cu ajutorul computerului.

Coverul lo-fi soul-funk dupa piesa “Seven Nation Army” a celor de la The White Stripes cu Alice Russell la voce i-a adus proiectului o audienta mult mai mare.

https://www.youtube.com/watch?v=fNpidAAMQ

Ben Lamdin a cautat in continuare un sound la limita experimentului, combinand influente din free jazz si jazz spiritual dar si din funk-ul si soul-ul anilor ’60 si sonoritati africane.Concertul de la Bucuresti, in cadrul Green Hours City Jazz Fest, ne aduce in prim plan noul album Nostalgia 77, ‘A Journey Too Far’, in care Ben Lamdin continua parteneriatul creativ cu solista germana Josa Peit.

https://www.youtube.com/watch?v=E9rLEkVVAF8

Ben Lamdin vine astazi in Control cu o formatie completa formata din sapte muzicieni, asa ca ne asteptam la un show total din partea unuia dintre cei mai importanti artisti Tru Thoughts.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)