Mathematique & Fierbințeanu @ Grădina OAR

  • by


Mathematique & Fierbințeanu @ Grădina OAR
29 mai, 20:00

Joi, 29 mai, de la ora 20, vă așteptăm la o seară dansantă în aer liber, în Grădina OAR, cu muzică live via Mathematique (dark-electronic, Stellar Kinematics) și Fierbințeanu (experimental pop, Local Records). Intrarea va fi liberă!
În vârstă de numai 21 de ani, Pascale Mercier, aka Mathematique, e originară din Montreal și face muzică pe computer din 2008. Mărturisește că îi place să mixeze tot felul de sunete și percuție în muzica ei, sound-ul său fiind puternic influențat de jazz fusion, dance și RnB. Cu vocea sa puternică și versurile sincere și pline de emoții, Pascale spune că este inspirată de internet, computere, dragoste și alte ființe umane.
Cel mai recent EP Mathematique, Feel, a fost lansat în aprilie 2014 de label-ul francez Stellar Kinematics și conține, pe lângă piese proprii, și un remix al melodiei “Yawun” realizat de Plurabelle , duo-ul autohton, format din Cristian Fierbințeanu și Alex Bălă, al cărui album de debut, Phantom Pyramid, va fi lansat, anul acesta, tot de label-ul Stellar Kinematics.
Mathematique ajunge la finalul primăverii în Europa, într-un turneu care începe în Polonia și continuă cu România, Germania și Franța. Show-urile sale live sunt intense și dansante, conținând atât piese de pe noul EP, cât și secvențe de pe albumele anterioare, “Dossier Pascale”, “Forteressen”, “Tropical Casette”, “Coeur”, “Noise Pour Toi”.

https://soundcloud.com/mathematique
http://mthmtq.bandcamp.com
Mathematique live: https://www.youtube.com/watch?v=_vRHvfG62Fk

Fierbințeanu este un duo electro/experimental pop din București, format din Gabriela Fierbințeanu (voce) și Cristian Fierbințeanu (computer, bas, voce). Muzica lor înglobează elemente pop, electro, psihedelice, noise, ambientale și colaje de sunete. În 2012, cei doi au câștigat concursul de remixuri după muzica lui Antonin Dvorak, organizat de Centrul Ceh. Trupa a lansat independent un maxi-single, Love Goes Round In Circles (2011) și un dublu-CD, The Beauty Of Music (2012), ambele disponibile via Bandcamp. A urmat albumul Silence As Beauty lansat anul trecut, la Local Records.
Pe 29 mai, la Gradina OAR, Fierbințeanu vin cu piese noi de pe viitorul album, Massive Exposure, ce va fi lansat în toamna acestui an.

Web: http://www.fierbinteanu.com/
Video: https://www.youtube.com/watch?v=POF3Ln3784M
https://www.youtube.com/watch?v=wDkpfqtXp00

fb event

Leave a reply (we review all comments)