B-Boy Marius, noul campion national de breakdance

B-Boy Marius, noul campion national de breakdance

Dupa castigarea BC One Romania Cypher, B-Boy Marius continua drumul calificarilor catre finala mondiala de la Paris

16 dintre cei mai buni B-Boy din Romania, alesi in urma unei pre-calificari, s-au luptat in scheme si figuri de dans pentru a deveni nu numai campion national la breakdance, ci si pentru a avea sansa de a reprezenta Romania la calificarile regionale pentru Campionatul Mondial de B-Boying care vor avea loc in Croatia. Doar castigatorul calificarilor regionale va avea sansa sa se infrunte cu cei mai buni 15 B-Boy din lume la finala mondiala de la Paris.

Peste 100 de B-Boy romani au venit plini de speranta la calificarile BC One Romania Cypher, in acest week-end la Fusion Arena. Doar 16 dintre ei au reusit sa ajunga in finala nationala. Misiunea cea mai grea i-a revenit juriului format din Yan (Rusia), AirDit (Germania) si Franke (Romania). Exigenta a fost cuvantul care i-a definit pe cei trei jurati, deoarece concurentii au fost nevoiti sa se ridice la standarde internationale, iar de multe ori acestia au mai cerut o runda suplimentara pentru a se convinge cine merita sa mearga mai departe.

Atmosfera a fost una incendiara, spectatorii aflati la Fusion Arena atat pentru BC One Cypher, cat si pentru cea de a opta editie Back in Action, au savurat fiecare miscare a B-Boyilor, dar si un show de trail bike cu atletul Red Bull Robert Kovacs, iar DJ Undoo a ridicat publicul in picioare cu beat-urile sale.

Cei 16 B-Boy intrati in finala – Lorand Karbula aka Laur, Marius Mates aka Marius, Marius Fanaca aka Fanak, Valentin Predoi aka Duval, Constantin Chirita aka Pyciu, Adrian Turbea aka Piciu, Adrian Ionita aka China, Pavel Radu aka Radu, David Oprea aka Crazy, Andrei Jivan aka Siko, Dan Gusu aka Gushu, Alexandru Costescu aka Risk, Bogdan Nedelciu aka Beat, Alex Huple aka Huple, Florin Tiriboi aka Tiriboi K si Victor Manea aka Junior Rullz si-au scos rand pe rand asii din maneca pentru a impresiona juriul venit de peste hotare.

Cu cat s-a inaintat in competitie, concurentii au venit cu miscari din ce in ce mai spectaculoase si pline de originalitate. Nici atitudinea si creativitatea nu le-a lipsit romanilor care au reusit sa se ridice la pretentiile juriului.

Multi dintre finalisti sunt deja la cea de a treia finala BC One Romania Cypher, dar au fost si cativa new entry, printre care s-a numarat si B-Boy Marius, romanul care studiaza la Londra. Acesta s-a impus in finala in fata lui Crazy David.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.