Vernisaj Neuron – NAG 8 @ Galeria IX

  • by


Vernisaj Neuron – NAG 8 @ Galeria IX
23 mai, 19:00

Artisti: Vlad Basarab, Andrei Ciubotaru și Dragoș Neagoe

Expoziția Neuron va avea loc în perioada 23 mai – 20 iunie la Galeria IX si reunește trei viziuni individuale ale artiștilor Vlad Basarab, Andrei Ciubotaru și Dragoș Neagoe.

NEURONUL este puntea de legatură fizică-spirituală între cele trei concepte ISTORIE-SPIRITUALITATE-SOCIAL. El ne angrenează împreună către viitor,ne ajută să nu uităm trecutul și să existăm în prezent. NEURONUL este cel care ne impinge sa ne depasim limitele si sa depasim situatii neprevazute. FARA NEURON sau mai bine zis fără conexiunile între neuroni, oamenii ar fi ființe vegetative,fără conștiință(Vlad Basarab),fără conștientizarea fizicului și a scurtei vieți pe care o avem(Dragos Neagoe) și fără puterea de a construi o civilizație(Andrei Ciubotaru).
Ceea ce este deosebit în această propunere comună este felul în care preocupările noastre, încărcate cu puternice semnificații culturale își găsesc un limbaj de comunicare specific exprimării artistice contemporane.
Vlad Basarab are ca temă centrală Arheologia Memoriei, cercetând felul în care memoria personală dar mai ales colectivă este alterată, felul în care ea poate fi recuperată și importanța îngrijirii acestui fenomen care stă la baza evoluției umane și sociale. Dragoș Neagoe vorbește despre descompunerea și degradarea fizică a omului si relația privitorului între frica de moarte si ancorarea în realitatea imediată a vieții ca etape ale degradării fizice continue. Andrei Ciubotaru folosește pământul ca simbol al materiei primordiale, element esențial în alcătuirea ființei umane dar și a civilizației pe care aceasta a creat-o.

fb event

Tags:

Leave a reply (we review all comments)