Art Safari – Pavilionul de Arta Bucuresti @ Piața George Enescu


Art Safari – Pavilionul de Arta Bucuresti @ Piața George Enescu
22-25 mai, 12:00

Cum se calculează un Pavilion de Artă
Un spațiu alocat de 4.000 mp într-o piață cu statut de „km 0” al Bucureștiului.
Două construcții, una destinată muzeelor (Micul Pavilion), cu o suprafață de 800 mp, una destinată galeriilor de artă și zonei de conferințe despre artă (Marele Pavilion), cu o suprafață de 2.000 mp, cele două spații fiind unite printr-o grădină interioară.

Pavilionul mic va conține și un restaurant – cafenea cu 36 de locuri, cu vedere spre grădina interioară și expozițiile muzeale.
Înălțarea Pavilionului durează 10 zile, între 10 – 20 mai, și vor ajuta la ridicarea acestuia aproximativ 500 de oameni.

Nicolae Tonitza, Trei frati

Vor participa peste 350 de artiști români și străini (dintre care aproape 50 vor fi străini). Vor fi prezente 9 muzee, 2 instituții culturale, 15 participanți la Art Business și peste 70 de galerii, fiecare dintre expozanți operând între unul și maxim trei standuri expoziționale.
Pavilionul va găzdui, prin secțiunile de artă de patrimoniu respectiv artă contemporană, aproximativ 1.000 opere de artă, iar împreună cu restul secțiunilor un total de aproape 5.000 de obiecte culturale.
În centrul Pavilionulului va exista o Agora special creată pentru conferințe, lansări de carte, performance-uri, Q&A-uri cu artiști și alte evenimente. În perioada 22-25 mai vor avea loc 7 dezbateri interactive despre piața de artă cu lectori din România, Polonia, Ungaria, Austria, Olanda, Franța, Turcia, Elveția, Serbia și Bulgaria.

Nicolae Grigorescu, Nimfa dormind

De asemenea, vor avea loc 8 lansări de carte și albume, 3 screenings și Q&A cu Ion Grigorescu, Teodor Graur și Călin Dan, 12 conferințe și dezbateri, 2 intervenții artistice din partea Gabi Kelemen și Atelier 030202 și un concert DJ Electric Brother.
Zona Agora va conține și un uriaș perete video format din 9 plasme. Nu în ultimul rând, pasionații de tehnologie vor putea folosi aplicația ART SAFARI pentru smartphone, cu ajutorul căreia se vor putea orienta în Pavilion și vor fi la curent cu programul ART SAFARI la orice oră.

Nicolae Grigorescu, Tarancuta odihnindu-se

Despre Pavilionul de Artă Art Safari București
Art Safari este primul pavilion profesional și public de artă, destinat deopotrivă artei de patrimoniu şi artei contemporane din România, ce va reuni peste 100 de galerii şi dealeri de artă, dar și muzee și instituţii culturale, atât din ţară, cât şi din afara ţării. Se vor expune de la lucrări de pictură și sculptură, la design şi obiecte de colecţie, într-o manieră ce va dovedi rafinament şi o bună cunoaştere a demersului curatorial. Art Safari Bucureşti încearcă să construiască legăturile dintre arta de patrimoniu şi cea contemporană, relaţia dintre artist – galerie – colecţionar, dintre instituţiile de cultură şi piaţa de artă, dintre întregul sistem cultural şi publicul larg. Art Safari Bucureşti înseamnă pasiunea de a construi împreună un sistem artistic de nivel european prin implicarea tuturor actorilor care formează spațiul cultural al pieţei de artă.

Nicolae Tonitza, Pe veranda

Pentru mai multe informaţii:
Mihaela Mureşanu, Communication Manager, mihaela.muresanu@artsafari.ro, +40 751 078 152
Theodora Moldovan, Senior Editor, theodora.moldovan@artsafari.ro, +40 757 116 745

Tags:

1 thought on “Art Safari – Pavilionul de Arta Bucuresti @ Piața George Enescu”

  1. Pingback: feeder insider w/ Julien Britnic | Feeder

Leave a reply (we review all comments)