Importanța biodiversității și a coridoarelor verzi în orașe @ Romanian Design Week

Importanța biodiversității și a coridoarelor verzi în orașe @ Romanian Design Week
20 mai, 16:00

Grupul de inițiativă pentru înființarea Parcului Natural Văcărești vă invită marți, 20 mai, începând cu ora 16.00 la dezbaterea ”Importanța biodiversității și a coridoarelor verzi în orașe”, realizată în cadrul Romanian Design Week. Evenimentul va avea loc la cafeneaua Palatului Camerei de Comerț București, str. Ion Ghica, nr. 4.
Spații importante din capitale precum Praga, Berlin, New York sau Viena sunt declarate arii naturale protejate, beneficiind astfel de un regim de protecție și conservare și sunt destinate activităților recreative și educaționale pentru populația urbană.
183 de hectare de spațiu verde ar putea fi redate bucureștenilor prin declararea ca Parc Natural a zonei Văcărești. Nevoia de protejare a zonei, din considerente științifice, și starea precară a Bucureștiului din punct de vedere al protecției mediului ridică necesitatea unei acțiuni rapide. Este însă nevoie de voință politică, de parteneriate și de o strategie de dezvoltare și amenajare a zonei.
Dezbatem aceste aspecte alături de autorități publice, ong-uri, arhitecți și designeri.

Speakeri:
Liviu Mihaiu – Președinte Salvați Dunărea și Delta
Cristian Lascu – Redactor Șef National Geographic România
Anne Jugănaru – Secretar de Stat, Ministerul Mediului și Schimbărilor Climaterice
Cristina Popa și Andrei RacovițanSave or Cancel

Grupul de inițiativă pentru înființarea Parcului Natural Văcărești este alcătuit din organizațiile Salvați Dunărea și Delta, Ecopolis, Kogayon și National Geographic – România, care în anul 2012 au demarat procedurile de instituire a protecției în zonă.

Leave a reply (we review all comments)