This Garden was Enchanted de Andrei Gamart @ Zorzini Gallery

This Garden was Enchanted de Andrei Gamart @ Zorzini Gallery
15 mai, ora 19:00

“(…) I paused – I looked –
And in an instant all things disappeared.
(Ah, bear in mind this garden was enchanted!) (…)”
Edgar Allan Poe

This Garden was Enchanted. Un solo show de Andrei Gamart. Curator Adina Zorzini

Zorzini Gallery, Str. Thomas Masaryk nr. 31, Bucuresti

Andrei Gamart este un artist emergent de origine basarabeana, puternic si special, nascut la Chisinau si educat la Academia de Arta a Moldovei, ulterior stabilit in Bucuresti, Romania, unde traieste si lucreaza in prezent. Andrei Gamart stapaneste tehnicile clasice ale picturii, desenului si pe cele ale gravurii, pe care le foloseste insa intr-o maniera contemporana dublata de o atmosfera magica, pentru a explora subiecte societale si existentiale.

In expozitia This Garden was Enchanted, Andrei Gamart isi contureaza asertiunile interioare asupra lumii si studiaza raportul stadiilor memoriei si implicarea aspectelor iluminarii in evolutia si dezvoltarea realitatii subiective, intr-o formula oarecum corespunzatoare viziunii lui Henri Bergson privind importanta experientei imediate si a intuitiei. Drept urmare, Andrei Gamart califica “realitatea ca fiind un conglomerat de particule legate impreuna in virtutea unei ordini ascunse, a unei amintiri comune despre momentul in care totul era unitate”; in acelasi timp, o alta idee poetica si importanta care se desprinde din acest grup de lucrari este aceea conform careia noi apartinem cu totii gradinii demult vrajite a omenirii.

Picturile si instalatia cuprinse in expozitia This Garden was Enchanted prezinta publicului o metoda de cercetare artistica a doua dintre principiile superioare, divine, care modeleaza regulile perceptiei colective si care organizeaza pattern-urile de interpretare asupra energiilor nevazute ale lumii inconjuratoare. Andrei Gamart exploreaza asadar puterea unificatoare a surselor de energie primara precum cea a memoriei si cea a luminii si, isi prezinta interpretarea asupra acestora din perspectiva afectelor personale si a emotiilor colective. (Adina Zorzini)

Tags:

Leave a reply (we review all comments)