feeder insider w/ Filipp of Halvingrad

Filipp ne încântă în fiecare lună cu petrecerile Halvingrad și împărtășește cu noi muzică faină. De altfel, ne-a pregătit un mix special pe care îl puteți asculta mai jos, alături de un interviu feeder insider despre muzică, party-uri și alte cele.

Cum e muzica, așa și… omu’
Vreau să găsesc un sound care… să sune a mine
Mi-am dat seama că vreau să fac muzică… de mic
Frica mea cea mai mare e… frica de eșec
3 artiști care m-au influențatStevie Moore – a cărui muzică m-a introdus în fascinanta lume a home-recording-ului; tape-recording, DIY, simplu, frumos, sincer. Pe lângă faptul că a scris unele din cele mai catchy piese pop pe care le-am ascultat, omu’ are și un umor fantastic.

Brian Wilson – nu, nu jucătorul de baseball. Brian Wilson de la Beach Boys. Producător de geniu și schizofrenic, a fost mai mult decât au putut înțelege colegii săi de trupă și asta reiese cel mai bine din albumul „The Smile Sessions”. Scos în 2011, înregistrat în 1965, albumul-compilație are și o poveste foarte interesantă în spate.

Robert Fripp – de la King Crimson este, fără îndoială, artistul care m-a influențat muzical cel mai mult. Nu întâmplător am ales să-mi scriu numele cu dublu „P”.

Halvingrad e un loc unde… se întâmplă lucruri.
Imaginația mea în 3 cuvinte… habar nu am.
Mă relaxează… muzica (?).
Muzica va fi mereu… punct.

Ana Grama: Bine te-am găsit, Filipp, biconte de Halvingrad. Pentru cei care nu te cunosc, cine ești și ce este Halvingrad?
Filipp: Dj, producător, meloman. Halvingrad înseamnă mai multe lucruri. Concret, Halvingradul e un brand de petreceri, un podcast de techno, urmează să fie și label în viitorul foarte apropiat.

A: Cum ai ajuns în tărâmul muzicii? Ce plănuiești să faci în continuare?
F: De muzică m-am apucat destul de devreme; nu la fel de timpuriu ca un pianist, sau un violonist, dar la 10 ani deja învățam să bat la tobe, după care, treptat-treptat, mi-am îndreptat atenția și asupra altor instrumente, în special chitara și clapele. Plănuiesc primul meu release. Lucrez deja de ceva timp la el. Trebuie să fie perfect, deci nu mă grăbesc.

A: Halvingrad a ajuns deja la ediția 8 a party-urilor și 15 a mixurilor de pe soundcloud-ul tău. Ai colaborat cu mulți artiști români, din diverse zone ale muzicii electronice; pe cine ți-ai dori mult să ai în cadrul Halvingrad? Pe când o nouă ediție?
F: Nu am colaborat cu nimeni; cel puțin, nu oficial. Mai degrabă am invitat artiști locali, fie să pună muzică pe la petrecerile Halvingrad, fie să facă un mix pentru podcast, fie ambele.
Îmi doresc să am ocazia să invit la Halvingrad cât mai mulți producători locali. Asta înseamnă că ei trebuie să și existe.
Halvingrad-ul se întâmplă lunar. Ediția de luna aceasta (pe 24 mai la Club Eden!!!), în schimb, va fi specială întrucât îl are ca invitat pe Coni (Clekclekboom, Paris). Este pentru prima dată când avem în line-up un artist străin, chiar dacă atenția Halvingradului este centrată asupra a ceea se întâmplă pe scena locală (căci putem vorbi de o scenă).

A: Cum ți se pare viața nocturnă prin București? Ce crezi că mai trebuie să facem ca să avem mereu party-uri reușite și oameni fericiți?
F: Din ce în ce mai fructuoasă și mai pestriță. Se întâmplă tot mai multe lucruri bune. Nu cred că știu ce înseamnă un party reușit în termeni generali. Pentru mine un party este reușit dacă îmi place muzica. Asta mă face pe mine fericit. Nu știu ce îi face pe alții fericiți.

A: Care sunt locurile din București care-ți plac cel mai mult? În ce loc crezi că s-ar putea face un party fain?
F: Nu pot spune că am un loc preferat în București. Consider că oriunde se poate face un „party fain”. Muzică bună să fie.

A: Povestește-mi un pic despre mixul pe care l-ai pregătit pentru feeder.
F: E un mixuleț cu obsesiile mele muzicale din ultima perioadă. Numai bun de ascultat acum că a dispărut soarele și dacă stai prea mult în casă neavând ce face. Sper să vă placă!

A: Mulțumesc mult!
F: Mulțumesc și eu.

soundcloud
facebook

Seria completa de articole din rubrica Feeder Insider aici.

Leave a reply (we review all comments)