ROCAD: Glenn Murcutt, Sigurdur Einarsson, Paul Andreu, Ross Lovegrove @ Palatul Patriarhiei

ROCAD: Glenn Murcutt, Sigurdur Einarsson, Paul Andreu, Ross Lovegrove @ Palatul Patriarhiei
7-8 mai, ora 11:30

Cea de a treia editie a Conventiei Romane de Arhitectura si Design (ROCAD), va avea loc in perioada 7-8 Mai, la Palatul Patriarhiei din Bucuresti. Tema anuntata pentru cea de-a treia editie a evenimentului este: „Construim pentru o lume in schimbare”.

Glenn Murcutt – ozetecture.org
Sigurdur Einarsson – arkitekt.is
Paul Andreu- paul-andreu.com
Ross Lovegrove – rosslovegrove.com
Wolf D. Prix – coop-himmelblau.at
Juhani Pallasmaa – pallasmaa.fi
Rosa Cervera & Javier Pioz – cerveraandpioz.com

Caracterul evenimentului ROCAD este eminamente cultural, cognitiv si educativ, si va aduce la pupitrul sau legende ale arhitecturii si design-ului international care joaca rolul de formatori ai studentilor si tinerelor generatii de arhitecti, designeri si urbanisti din Romania si de peste hotare.

Personalitatile care vor onora spatiul cultural romanesc prin participarea lor in calitate de keynote speakeri la ROCAD sunt dupa cum urmeaza: Glenn Murcutt (AUSTRALIA) – laureat al premiul Pritzker 2002; Sigurdur Einarsson (ISLANDA) – laureat al premiului Mies van der Rohe 2013 (Harpa Concert and Conference Centre din Reykjavik); Paul Andreu (FRANTA) – laureat al premiilor Grand Prix National d’Architecture, Cristal Globe si Premiul Academiei Internationale; Ross Lovegrove (ANGLIA) – laureat al premiilor Red Dot Best of the Best (2010), Batimat Design Award (2009), Elle Decor (2006 ), Good Design (2006). Maestru de Design la Royal College of Art (Londra ); Wolf D. Prix (AUSTRIA) – co-fondatorul biroului de arhitectura Coop Himmelb(l)au; laureat al premiului RIBA Awards (Royal Institute of British Architects); Juhani Pallasmaa (FINLANDA) – membru academician al Academiei Internationale de Arhitectura; membru al Juruiului Pritzker (Architecture Prize) din 2008 si pana in prezent, detinator a trei titluri Doctor Honoris Causa; Rosa Cervera si Javier Pioz (SPANIA) – laureati ai premiului “Golden Award Global” din Singapore. Pioneri in cercetarea Bionica si de Biomimetism; Gunny Harboe (SUA) – detinator al titlului “Tanarul Arhitect al anului 2001” decernat de American Institute of Architects, detinator al titlului “Chicagoan of the Year” conferit de catre Chicago Magazine in anul 2010; Angelo Kokkino (SUA) – fondator si presedinte al biroului de arhitectura “Ghafari Associates”, expert in aviatie.

In cadrul ROCAD 2014, se va desfasura Dezbaterea Publica pe tema “Statutul Arhitectului din Romania intr-o lume in schimbare” (7 Mai, incepand cu ora 11:25, la locatia evenimentului ROCAD). Vor participa nume de referință din lumea arhitecturii românești. Dezbaterea va fi susținută atât de profesioniști din sfera academică, de specialiști cu putere de decizie la nivel local și național, dar și de remarcanți practicieni ai meseriilor de arhitectură și urbanism.

Vor mai avea loc sesiuni de conferinte, vernisaje si festivitati de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa. In zilele de 7 si 8 mai, vor fi vernisate expozitiile de fotografie cu lucrari semnate de arhitectul islandez, Sigurdur Einarsson (laureat al premiului Mies van der Rohe in 2013), sub propriul curatoriat, si expozitia cu lucrarile celor mai buni studenti spanioli, realizata sub indrumarea renumitilor arhitecti Rosa Cervera si Javier Pioz. Ambele expozitii vor fi evenimente in premiera in Europa de Sud-Est.

Evenimentul este organizat de UAUIM, in colaborare cu Primaria Municipiului Bucuresti, Arcub, Institutul Cultural Roman, Institutul Francez din Bucuresti si Forumul Cultural Austriac.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)