Mircea Nicolae – Cum se face painea

Mircea Nicolae – Cum se face painea.

Timp de o luna de zile, in ianuarie 2014, am adunat pliantele publicitare din cutia din holul blocului, unde erau aruncate de locatari in fiecare zi, dupa ce le scoteau din casutele postale. am pus pliantele intr-o galeata cu apa, le-am rupt, le-am fiert sa se inmoaie. folosindu-ma de un mulaj, de apa si de niste aracet, am facut din ele patru paini.

Pliantele ajung mereu la gunoi si tot acolo au ajuns si painile, in incercarea de a transforma intr-un gest simbolic refuzul locatarilor de a consuma publicitate.

In urma procesului de productie a rezultat gestul pe care imi doream sa il fac, dar si o documentare dublata de un comentariu. impreuna, ele transforma actiunea mea intr-o reflectie mai larga asupra diverselor mutatii semantice pe care le sufera un proiect pe masura ce e materializat.

De obicei, acestea se ascund in spatele produsului final, care e prezentat ca impecabil, perfect, fara defecte.

Am mers in sensul invers, aratand cat mai mult posibil din cotiturile proiectului, pentru ca in aceasta observatie gasesc niste intelesuri mai profunde, care de obicei sunt date uitarii atunci cand gestul propus reuseste.

mirceanicolae.ro

Leave a reply (we review all comments)