Vernisaj Jonathan Kwegyir Aggrey: GHANACUARELA @ Imbold

Vernisaj Jonathan Kwegyir Aggrey: GHANACUARELA @ Imbold
16 aprilie, 20:00

Miercuri, 16 aprilie, orele 20:00, Imbold, Galeria aduce de peste hotare expoziția „GHANACUARELA” a pictorului ghanez Jonathan Kwegyir Aggrey. La vernisaj, cultura africană va fi sărbătorită prin muzică de origine africană cântată de Petra Acker – voce și percuție și Johnny King – voce și chitară.

Jonathan Kwegyir Aggrey a ales România pentru a-și expune picturile în acuarelă pentru a împărtăși arta africană cu restul lumii: „Mă aștept ca expoziția din România să ofere picturilor mele un plus de personalitate internațională. Cred că experiențele mele din copilărie, tradițiile noastre etnice, visele mele africane și experiența internațională merită să prindă viață prin arta mea. Cred că Africa are o poveste de spus lumii și că o putem spune prin artă.”

fb event

Expoziția va fi deschisă între 16 aprilie și 14 mai între orele 12:00-20:00.

Jonathan Kwegyir Aggrey știa încă de la cinci ani că vrea să devină artist, iar familia și prietenii l-au încurajat mereu în direcția artei. El a continuat să studieze și să lucreze ca artist între 1995-2003, apoi s-a mutat la Accra pentru a rămâne cu unchiul său, Richard Acquaah – Harrision – și mentorul lui. De asemenea, a fost îndrumat de pictorul Enoch Yaw Mensah la Freehand Studio, cu care a studiat în detaliu acuarela. Lui Jonathan îi place diversitatea, dar este cunoscut cel mai bine pentru lucrările în acuarelă. A avut privilegiul de a expune în expoziții colective și expoziții personale în Ghana și în străinătate, fiind subiectul mai multor publicații. În prezent, Jonathan lucrează ca profesor de artă, pictor, sculptor și ilustrator de carte.

jonathanaggrey.blogspot.ro

Tags:

Leave a reply (we review all comments)