Cum a fost filmul Marussia?

Marussia (2013)

Marussia, filmul tinerei regizoare Eva Pervolovici, a fost proiectat pe 29 martie la Institutul Francez din București, Sala Elvira Popescu, în prezența Evei și a actriței Dinara Drukarova (Ana Grama pregătește un interviu cu ea în exclusivitate pentru feeder insider).

Ce am văzut eu?

O imagine rece a Parisului, “demitizat”, pentru a cita un spectator, constituie backdrop’ul călătoriei Marussiei alături de mama sa către “ceva minunat [care] ni se va întâmpla”.
Ceva minunat în mod sigur s-a întâmplat. Au cunoscut-o pe Eva la un masterclass.
Povestea Marussiei este reală și utopică în același timp. Poate fi heart-breaking. Doamnei de lângă mine i-a trezit un amuzament aproape blind la drama de pe ecran, ea alegând să se refugieze strict în cadrele care o arătau pe Marussia fericită. Tot ea a plecat prima.
Cineva din redacția feeder se întreba cum funcționează protecția copilului în Franța și cum poți fi dată afară dintr-un homeless shelter când ai un minor cu tine.
Altcineva a simțit nevoia unui documentar și a întrebat de ce Eva nu a ales această variantă.
M-am bucurat să văd Marussia și parcă aș vrea să văd și mai mult în viața celor două personaje. Eva a povestit că există scene care nu au intrat în film pentru că povestea reală ar fi părut exagerată. Pe lângă asta, există footage cu Marussia și mama ei reală, cadre despre care Eva spunea că seamănă foarte bine cu ceea ce am văzut în film.

“În oraşe precum Parisul există nenumăraţi oameni din Europa de Est care şi-au părăsit locul de baştină pentru că nu întrezăreau un viitor acolo. Lucia şi fetiţa ei Marussia sunt doi dintre aceşti oameni.” – descriere TIFF

Regizor: Eva Pervolovici
Scenariști: Monica Stan, Eva Pervolovici
Genul: Drama
Durata: 82 min.
Producător: KinoElektron
Perioadă filmare: Decembrie 2011 – Ianuarie 2012
Buget: 800,000 €
imdb link

P.S. În film îl puteți vedea pe Denis Lavant, care a jucat și în Holy Motors (2012), pe care dacă nu l-ați văzut, îl recomand.

Leave a reply (we review all comments)