A apărut Decât o Revistă #15

  • by

A apărut Decât o Revistă #15 – Primăvară 2014.

Materialul de copertă al DoR #15 este povestea Simonei Halep, tânăra de 22 de ani care a intrat în Top 10 WTA după un 2013 exploziv, în care a câștigat șase turnee. Nu de puține ori a revenit după ce totul părea pierdut, luptând pentru fiecare punct. Simona a avut un început de sezon 2014 la fel de promițător, ajungând chiar pe locul 5 în clasamentul WTA, iar în materialul (ilustrat de Mircea Drăgoi) pentru care Andreea Giuclea a urmărit-o inclusiv la Paris spunem povestea formării și transformării sale.

Iulian Enache, un pasionat de arheologie, a descoperit cu ajutorul unui detector de metale cel mai mare tezaur monetar găsit în România. Scânteia hobbyului, scrie Oana Sandu, este sunetul detectorului: „Aparatul te anunță că ai găsit ceva, dar nu știi ce, iar în timp ce sapi, mai ai câteva secunde sau minute în care poți visa la ce ai putea descoperi sub pământ”. Ce s-a întâmplat cu Iulian și cu comunitatea din care face parte după această descoperire, am scris în Comoara lui Julian, o poveste despre noroc, întâmplare și istorie.

Tot despre noroc, dar de data asta în intersecție cu economia este și articolul despre Dacia, uzina responsabilă pentru 3% din PIB-ul României și brandul auto cu cea mai mare creștere de vânzări din Europa în 2013. Ne-am dus până la Mioveni pentru a înțelege mai bine locul producătorului de automobile ieftine în economia românească și-am descoperit un drum cu dus-întors pe marginea căruia stau și discută politicienii.

Marius Manole este unul dintre cei mai talentați și cu siguranță cel mai alergat actor de teatru al momentului (pe 8 martie a jucat în cinci spectacole). Ca și Halep, face ce îi place de mic. Își consumă pasiunea cu aceeași poftă cu care se lasă consumat de ea. Am încercat să ținem pasul cu el, urmărindu-l piesă după piesă, zi după zi, pentru a afla de ce trage atât de tare de el.

Nu în ultimul rând, pentru că am vrut să vedem cum mai arată azi adolescența, alt moment de care atârnă greutatea atâtor posibile începuturi, Ana Maria Ciobanu a intrat pentru o vreme în viața unui adolescent incredibil de popular on și off line. Ce a descoperit e că totul s-a schimbat și totuși a rămas la fel.

Revista se poate cumpăra direct din DoR Shop (shop.decatorevista.ro) sau de la distribuitorii noștri din București și din țară: magazinele Inmedio și Relay, librăriile Cărturești, Press One – Aeroportul Internațional Henri Coandă, Librăria Anthony Frost, Librairie Kyralina, Băcănia Veche, Băcănia Coco, Urbanesc, Violeta’s Vintage Kitchen.

Leave a reply (we review all comments)