Festivalul Internaţional de Film NexT 8 – Warm Up @ Club Control

Festivalul Internaţional de Film NexT 8 – Warm Up @ Club Control

17 martie, 20:00


În avanpremiera celei de-a opta ediţii a Festivalului Internaţional de Film NexT (3 – 7 aprilie), spectatorii sunt aşteptaţi la o sesiune de Warm Up, luni, 17 martie, în Club Control. De la ora 20:00 vor putea urmări, în premieră, câteva dintre filmele incluse în programele speciale de anul acesta, NexT Is Love şi NexT Look, şi vor avea parte de un preview al ediţiei.

Printre scurtmetrajele din noua secţiune NexT Is Love, dedicată poveştilor şi viziunilor surprinzătoare despre dragoste, se află Little Man/ Petit Bonhomme/ Micul cuceritor, în regia lui Victor Rodenbach, povestea lui Henri, un băieţel de 9 ani care hotărăşte într-o după-amiază să urmeze sfatul tatălui său de a cuceri fata de care este îndrăgostit nebuneşte. Blur Blue, un film experimental regizat de Sonja Polligkeit şi produs de Academia Germană de Film şi Televiziune DFFB, despre doi tineri care se îndrăgostesc într-un acvariu, este un alt titlu care nu trebuie ratat luni seară.

Inventive, excentrice sau tenebroase, filmele din NexT Look vor fi cu siguranţă memorabile. În The Ill-Mannered Milkman/ Lăptarul prost-crescut(r. Willehad Eilers), un motociclist transpiră lapte şi are vedenii cu copii îmbrăcaţi în tricouri cu literele alfabetului.

Programul de proiecţii de la Club Control este completat şi de Butter Lamp (r. Hu Wei), o interesantă investigaţie pe tema păstrării identităţii culturale, prezentat anul trecut la Festivalul de la Cannes, în secţiunea Semaine de la Critique.

În deschiderea serii, Yvonne Irimescu, coordonatoarea Festivalului Internaţional de Film NexT, va povesti mai multe despre surprizele ediţiei 2014. Tot la Warm Up, spectatorii vor urmări câteva dintre spoturile ediţiei cu numărul 8, precum şi un videoclip în care echipa NexT se pune serios pe dans.

Intrarea este liberă.

fb event: link

Tags:

Leave a reply (we review all comments)