Dansul și Avansul #8 – That Couch Funk Collective, UFe, AltOm @ Colectiv

Dansul și Avansul #8 – That Couch Funk Collective, UFe, AltOm @ Colectiv
15 Martie, 21:00

▲ That Couch Funk Collective
https://soundcloud.com/thatcouchfunkcollective

▲ UFe
https://soundcloud.com/ufe

▲ AltOm
https://www.mixcloud.com/altomro

“Și atunci toate animalele s-au adunat pline de veselie înălțătoare și, pentru început, au cântat în cor: “În grădina casei mele e copacul / Care cântă și pe frunze și pe vânt / Care știe tot ce-mi place și ce simt / Care știe cântecul ce-n gând îl cânt!”. Poiana suna a magie albă, frunzele se legănau a vals zâmbindu-și una celeilalte dezvelind danturi ireproșabile, florile suspinau pe nări polen sublim, iar gâzele și fluturii fugăreau licuricii în cercuri concentrice de așa natură încât totul părea luminat de neoane circulare calde și dulci! Bursucii făceau naveta și-aduceau naveta, urșii se scăldau în Dunări de miere, căprioarele se lăsau seduse de cerbi flambați, aricii dansau sincron pe Macklemore and Ryan Lewis, șerpii ședeau pe șezlonguri de mohair, viespile vânau valurile pârâielor de aur, dropiile dărâmau mituri, ficușii formau hore cu busuiocul înflorit, păpădiile își suflau singurele coamele, lupii urlau îmbrățișați doi câte doi: “Shakira, Shakira!”, fântâni de ozon curgeau molcome din ceruri, floricelele de colț se piteau în semicercuri, râșii și ciocănitoarele își aruncau priviri năucitoare, iar apoi se pierdeau în săruturi cu aromă de iarbă proaspătă, endorfine se prelingeau prin vene, alveole de lumini apăreau în loc de inimi, sunete de dragoste se mascau în note muzicale, vulturi și acvile râdeau tăvălindu-se în aer, broaște mici și mari aprindeau lumânări cristaline, deasupra tuturor lebede-n zbor își făceau curte și gard. Într-un final apoteotic s-au reunit cu toate, s-au luat într-un singur braț și-au dansat ca un trup legănat în ceea ce părea a fi un mix de Rapsodia Română cu Jose Rodriguez! Oh, ce noapte! Oh ce trăiri și mișcări!”

Adrian Teleşpan

That couch funk collective, cu un buchețel dichisit de finețuri și delicatețuri, adună sunete frumoase și diafane – surpriză: funk-oriented! Dar așteptați-vă la o paletă extinsă de dancefloor sweets, căci Dansul și Avansul revine după o săptămână de odihnă!

Mai departe. Combinația dintre un colecționar de muzică din toate meridianele lumii și un autentic degustător de party vibes nu poate fi altfel decât ideală. Da, nu zicem nu, o să fie totul numai un dans, dar nu oricum: o să se împletească niște boogie woogie, vreo replică în portugheză și un ritm de samba când vă așteptați mai puțin… ieșind apoi către contemporaneitate prin supape mai verosimile, tip 4/4, mai deep, mai disco, mai breaks… cine știe.

UFe, dacă ar fi după el, ar fi cel mai probabil pierdut pe undeva prin America de Sud as we speak… cât încă îl putem păstra alături de noi, ar fi ideal să îl ascultăm cum se cuvine.
AltOm, un tânăr cu hobby-uri și pasiuni precum muzica, cu care – dacă nu v-ați obișnuit încă, ar fi bine să o faceți. Îl cheamă Vlad. Trust us.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)