Second Draft – atelier de dezvoltare de scenarii de scurt metraj

APLICAȚIILE PENTRU SECOND DRAFT PE ULTIMA SUTĂ DE METRI

Asociația Culturală Control N îi invită pe toți cei care au un scenariu de scurt metraj pe care doresc să îl dezvolte și să îl transforme, mai apoi, într-un film de scurt metraj, să aplice la prima ediție a atelierului de dezvoltare de scenarii de scurt metraj – Second Draft.

Toți cei interesați să aplice o pot face până pe data de 19 martie 2014, urmând pașii aplicației online de pe www.controln.ro.

Second Draft își propune să descopere și să sprijine 8 proiecte de film de scurt metraj, să ofere un cadru de lucru profesionist pentru dezvoltarea și îmbunătățirea scrierii unui scenariu de scurt metraj în cinematografia autohtonă și să faciliteze întâlniri profesioniste între scenariști și producători de film din România, în cadrul unei sesiuni de pitching.

Etapele de lucru care constituie structura atelierului oferă participanților șansa întâlnirii și lucrului pe scenariu sub îndrumarea unui script doctor profesionist, Antoine Le Bos, asigură dezvoltarea capacității de receptare și formulare a feedback-ului pe propriul scenariu, cât și pe alte scenarii, posibilitatea dobândirii de noi cunoștinte în materie de scenaristică de film, înțelegerea importanței pitching-ului de proiect, întâlnirea cu o serie de producători de film din România și șansa realizării scenariilor respective.

În perioada 20 – 27 aprilie participanții vor lucra aplicat, împreună cu trainer-ul, pe fiecare dintre scenariile din proiect. Ultimele două zile ale atelierului sunt dedicate unui training aplicat pe Pitching de proiect. Antoine Le Bos va susține un curs teoretic despre pitching, trecând prin semnificația, importanța, valorile și necesitatea pitching-ului pentru proiectele de film în general și, aplicat, pentru proiectele de scurt metraj.

Participanții vor fi îndrumați să își creeze propria prezentare de proiect (având ca bază de pornire părțile de teorie prezentate de trainer) iar, apoi, își vor susține prezentarea în două etape: în fața trainerului și a celorlalți participanți – primind feedback pentru îmbunătățirea și perfecționarea prezentării și, apoi, în fața unui grup de producători de film din România, selecționați în prealabil de către Organizator.

Ultima zi a atelierului reprezintă întâlnirea participanților cu producători de film din România, interesați să asculte pitch-ul autorilor și, eventual, să achiziționeze scenariile respective în vederea realizării unor filmele de scurt metraj.

Asociația Culturală Contol N
Strada Transilvaniei nr. 10, etaj 2, apartament 3, sector 1, Bucuresti
www.controln.ro – info@controln.ro

0722 678 496; 0721 261 736

Tags:

Leave a reply (we review all comments)