Red Bull Music Academy Night: T.Williams & Benjamin Damage @ Studio Martin

  • by

15 noiembrie 2013

Dupa Throwing Snow si Astroboyz, Red Bull Music Academy aduce in fata publicului din Studio Martin alti doi artisti care au absovit Academia la editia a 15-a care a avut loc anul acesta la New York, doi artisti al caror sound este un amalgam perfect din mai multe stiluri si care au fost alesi pentru originalitate si capacitatea de a explora cu succes genuri hibride.

INTRARE: 20 LEI << 00:00 >> 30 LEI
———————————————————————————
✪ T. WILLIAMS
http://www.rbmaradio.com/shows/t-williams-live-at-deep-space
http://boilerroom.tv/t-williams-35-min-mix/

T. Williams este in avangarda unui grup de producatori din UK care isi trag influentele din ceea ce el insusi numeste o ”reintoarcere a soundului de garage, dar sub forma muzicii house”. Atat propriile sale productii cat si muzica pe care o pune in mod regulat in cadrul emisiunii sale de la Rinse FM, poarta marcile sonore care au consacract sound-ul de house, dar care sunt hibridizate cu trasaturi londoneze prin natura: energie bruta, presiune de sub basi, ritmuri sincopate.

Desi T. Williams – Tesfa pentru parintii sai – a inceput sa scoata muzica sub propriul sau nume abia in 2010, producatorul si DJ-ul stabilit in Londra activa deja de multi ani sub numele de Dread D, in cadrul miscarii de grime Black Ops. Odata cu prabusirea scenei, T.Williams s-a reorientat spre muzica house, ca multi alti reprezentanti ai grime-ului sau dubstep-ului, iar astazi muzica sa greu de definit, amesteca excentricitatea percusiva a UK funky cu semnatura sa personala de house infectios si redus la esenta, sound care este sinonim cu propriul sau label Deep Teknologi.

Muzica lui Tesfa face adesea apel la ritmuri traditionale din Africa de Nord sau din India de Vest pentru a crea fuziuni electronice unice, dar intotdeauna intre trackurile sale este prezent un element de bass exploziv, care aminteste de radacinile sale in muzica grime si garage.
———————————————————————————
✪ BENJAMIN DAMAGE
http://www.rbmaradio.com/shows/benjamin-damage-live-at-deep-space
http://boilerroom.tv/doc-daneeka-benjamin-damage-50-min-mix/

Originar din Swansea, al doilea oras ca marime din Tara Galilor, Benjamin Damage (Benjamin O’Shea) si-a facut un nume ca DJ si producator dupa ce s-a mutat in Londra. Totul a inceput pentru Ben cu mixtape-urile MaximumCarnageproduse cu DJ Venom, in care o cantitate uriasa de energie bruta a rezultat din coliziunea dintre soundul emergent de UK funky si ritmurile stilului bassline/niche.

2012 a fost anul lui Benjamin Damage, artistul si producatorul fiind invitat sa cureze cele mai bune trackuri produse la 50 Weapons. In 2013, Benjamin Damage si-a continuat calatoria cu EP-ul 4600, construit in jurul sunetelor produse de ESI 4600, un sintetizator pe cat de legendar, pe atat de rar. Si acest release coerent de doar trei piese arata ca sub aliasul de Benjamin Damage se ascunde nu doar un producator de techno hibrid care loveste direct in punctele sensibile ale ascultatorilor, ci si un producator care stie sa livreze momente de incantare pura din zona de chillout.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)