Enciclopedia muzicii electronice româneşti

S-a lansat online prima carte care descrie istoria muzicii electronice din Romania, “Enciclopedia muzicii electronice romanesti” de S. Moldovan.

Aceasta cuprinde 349 pagini, peste 200 de biografii ale artiştilor şi înglobează 48 ani de istorie, fiind scrisă prin sprijinul direct al muzicienilor, cu interviuri, dintre care amintesc: Adrian Budriţan, Adrian Enescu, Alexe Marius Andrei alias Bean (Subcarpaţi), Ana-Maria Avram, Bogdan Popoiag alias Unu’, Călin Ioachimescu, Călin Torşan, Cezar Stănciulescu alias Junkyard (ROA), Christian Mike Sugar, Corneliu Ionescu, Cosmin TRG, Cristian Mureşanu, Cristian Stanciu alias Matze, Cristian Ştefănescu alias Electric Brother, Cristina şi Dan Handrabur, Dan Griober, Dan Mercureanu, Dan Stesco (Compact), fraţii Nanu alias Digital Art, Doru Apreotesei (Sfinx), Eduard Schneider alias DJ Phantom, Florian Lungu, Gabi Andrieş, George Culda, Horaţiu Dan Dumitraş alias Horace Dan D, Horea Crişovan, Iancu Dumitrescu, Idu Barbu (Sfinx), Ioan Titu alias Silent Strike, Ionel Orban (Savoy), John Mitzalis (Endless Zone), Liviu Zamora, Lucian Meţianu, Marius Christian Burcea, Mihai Ogăşanu, Mihai Popoviciu, Mircea Florian (Florian din Transilvania), Mitoş Micleuşanu (Planeta Moldova), Nicolae Brânduş, Nucu Rădulescu, Octavian Nemescu, Paul Ilea (Sensor), Rodion Roşca (Rodion GA), Şerban Nichifor, Ştefan Elefteriu, Şuie Paparude, Tavi Scurtu, Vlaicu Golcea, Zoli Toth (Sistem) şi mulţi, mulţi alţii.

Cartea este disponibilă în format PDF, online, iar preţul este unul simbolic, de 1 USD, sumă pe care o voi folosi ulterior pentru imprimarea şi publicarea ei în format clasic. Puteţi de asemenea efectua donaţii în acest scop, via PayPal, cu ajutorul butonului disponibil pe ElectroBlog Ro.

http://www.scribd.com/doc/175633596/Enciclopedia-muzicii-electronice-romaneşti-S-Moldovan

8 thoughts on “Enciclopedia muzicii electronice româneşti”

 1. O carte cu nume pretentios care este foarte slaba. Sunt niste informatii obscure, nu sunt muzicieni buni si nici macar nu sunt cei din muzica electronica, autorul nu stie ce inseamna muzica electronica.

  Trebuia sa dea informatii complete a tot ce inseamna muzica electronica in ordinea importantei:
  – producatori de programe/pluginuri VST,
  – producatori de preseturi,
  – producatori de muzica,
  – voci in domeniu.

  A dat niste informatii despre cativa producatori printre care multi slabi, la mana a treia, care doar folosesc niste preseturi facute de altii, nu mai zic ca lipsesc complet producatori tari de programe de muzica care sunt baza, fara ei nu exista muzica electro.

 2. Catre Bogdan Petrescu, care vad ca urmareste sa comenteze pe toate site-urile care a mentionat enciclopedia, lucru care nu ma mira deloc, pentru ca, bineinteles, traim in Romania si trebuie sa existe in paralel si vreo campanie de acest gen de denigrare.

  Ai tot dreptul sa comentezi si sa iti exprimi parerea, si da, ai dreptate in tot ce zici, nu am nici o traditie in a scrie o carte, nu sunt muzician, nu sunt muzicolog, nici nu cred ca varsta conteaza pentru ca nu cred ca tu ai participat la absolut toate evenimentele muzicale electro din Romania chiar daca ai o varsta poate respectabila, si te asigur ca totusi am o cultura generala si o formare educationala si profesionala la fel de respectabila precum varsta ta.

  Dar oricum lucrurile astea sunt deja spuse de catre mine in cele cateva interviuri pe care le-am dat, in care am spus clar ca nu imi merit pozitia si nu imi dau importanta, iar tot ce am facut am realizat cu eforturi foarte mari si din pura pasiune.

  Dar, chiar va invit pe voi sa scrieti, sau sa gasiti altcineva mai competent si mai dornic sa scrie un volum doi, pentru ca eu nu am gasit, cu toate ca am lansat o multime de demersuri 🙂

  Cu respect, Septimiu.

 3. Sunt un artist chiar mentionat in carte. Citesc comentariile de mmai sus si ma ingrozesc. Oameni bun inafara sa aruncati cu pietre si sa huliti mai stiti altceva?.imi este atat de scarba de voi. Fiecare are un inceput / poate pe viitor alti scriitori mai buni se vor inspira din aceasta carte si se vor face referinte, momentan este o initiativa, un start. Informatia din aceasta carte este verificata si aprobata de catre artisti.

 4. Am sa pun autorului patru intrebari care-l vor ajuta sa realizeze ca nu este persoana potrivita sa faca asta. Daca la macar trei dintre intrebari raspunsul este satisfacator atunci este bine, mi-e teama ca in cazul tau la nici o intrebare raspunsul nu este unul care sa-ti permita sa faci asemenea carte:
  1. Ai mai scris vreo carte?
  2. Ai compus tu ceva notabil in domeniu?
  3. Ce varsta ai, esti trecut de 40?
  4. Care este nivelul tau de cultura muzicala si de cat timp?
  Folosindu-te de nume mari ca sa te promovezi tu nu este calea sa scrii o asemenea carte care sa mai si fie de succes.

 5. Pacat ca nu este scrisa de un profesionist in domeniu. Asemenea carte ar trebui sa informeze publicul despre valorile reale ale muzicii, nu sa promoveze prieteni si porcarii, ar trebui sa fie scrisa de un cunoscator, ideal de cineva care a produs ceva notabil in domeniu, nu de un novice…
  Asa sunt romanii, cei care nu se pricep se baga in fata iar cei cu adevarat buni stau deoparte.

  1. Citesc asemenea comentarii si vad doar invidie.Nu imi vine sa cred cata rautaciune gratuita!
   Nu am avut ocazia sa citesc aceasta carte,dar consider ca sa poti critica ceva,ori ce ar fi,intai trebuie sa testezi,sa probezi,si apoi poti sa sa critici,si sa iti dai cu parerea.

   Aici,vad doar critici DESTRUCTIVE.Asta ne face sa fim cum santem ca natie,si sa ne facem de rusine:e foarte simplu sa criticam din scaunel ascunsi dupa un laptop sau pc acasa,pentru ca e usor! E foarte simplu sa critici pe cineva care a facut ceva cand tu nu faci nimic,doar dai la cateva clape si lansezi o parere de rahat pe net.
   Muzica electronica e pentru minorii,asa ca ar trebui sa dam toti din vasle in aceasi directie casa reusim ceva bun,sa ajutam muzica electronica,nu sa o distrugem.

   Probabil cei care criticati sunteti toti muzicieni,si sunteti frustrati pentru ca nu ati fost mentionati in aceasta carte.Nu e nimic,scrieti voi cartea voastra:nimeni nu va pune piedica,dar respectati cel puti pe altii.

   Apropo:nu am nimic de vazut cu autorul,nu ne cunoastem,nici nu suntem familie,sunt doar alt amator de muzica electronica de cand am descoperit-o la varsta de 5 ani aprox.cand am vazut un mic reportaj la tv de la concertul lui Jean Michel Jarre in Houston,dar inteleg ca a trecut mult timp de atunci,lucrurile se schimba si avanseaza (fara sa uitam de trecut).La ora actuala sunt din fericire mai multi artisti,nu numai Kraftwerk,Tangerine Dream,Jean Michel Jarre si Vangelis.Asa ca ar trebui sa ne bucuram si sa colaboram fie care cu ce putem pentru cea ce ne place,si daca nu putem in nici un fel,cel putin…sa nu distrugem!

   Mai mult respect si buna vointa.

 6. Multumesc in numele echipei ElectroBlog Ro pentru sprijinul in promovarea enciclopediei si va invit sa sustineti “Proiectul de normalitate pentru muzica electronica romaneasca”! Acesta isi propune, pe langa tiparirea cartii “Enciclopedia muzicii electronice romanesti”, realizarea unei compilatii muzicale si a unui documentar despre istoria fenomenului electro in Romania. Va multumim!

  https://www.facebook.com/proiectuldenormalitate?ref=tn_tnmn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.