Gazeta de arta politica

  • by

Sâmbătă, 21 septembrie, la ora 19.30, vă asteptăm la lansarea Gazetei de Artă Politică nr 3. Evenimentul va avea loc la Spațiul Platforma (Calea Moșilor 62-68, București) în cadrul Stagiunii de Teatru Politic. Tema acestui număr: Ce fel de artă pentru publicul tânăr?

Ce fel de artă facem pentru copii și adolescenți? O artă care să le protejeze imaginația, conservând autoritatea modelelor cunoscute, sau o artă care să-i provoacă să se implice în realitatățile socio-politice din jur?
Este arta pentru publicul tânăr a adulților sau a copiilor și adolescenților pentru care se presupune că este concepută? Reprezintă ea nevoile și sfera de interes a acestora sau reproduce formatul artei pentru puțini? Vor fi copiii și adolescenții de mâine spectatorii și actorii sociali angajați, care pot transforma lumea în care trăiesc?

Gazeta de Artă Politică este o publicatie independentă, cu apariţie trimestrială, coordonată de Mihaela Michailov, David Schwartz, Ionut Sociu şi Marius Bogdan Tudor. Gazeta de Artă Politică dezbate, teoretizează și promovează arta care își asumă un rol socio-politic şi abordează tranșant arta din România și din țări cu problematici înrudite. G.A.P. este o publicație de acțiune și reflecție critică, care pune accentul pe artele spectacolului și propune o perspectivă egalitară și orizontală asupra artei socio-politice, cu accent pe relațiile de muncă și de putere, pe colective de lucru și mai puțin pe individualități. G.A.P. se distribuie gratuit

În cadrul stagiunii de teatru politic (21 Septembrie-14 Noiembrie 2013) vor fi prezentate 6 spectacole de teatru politic din București și Tîrgu-Mureș, vor fi organizate dezbateri cu publicul pornind de la subiectele spectacolelor și va fi lansat numărul 3 din Gazeta de Artă Politică.

Accesul la toate spectacolele și evenimentele conexe ale Stagiunii de Teatru Politic este gratuit.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)